3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

154 kişi yeniden işsiz

İŞÇİLER DUALAR EŞLİĞİNDE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Afyonkarahisar'da toplum yararına çalışma programı kapsamında Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen 154 işçi, çalışmalarını tamamladı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından İşkur İl Müdürlüğü'ne sunulan projelerin onay bulmasının ardından belediye bünyesinde 3 ay çalışan 154 kişinin 50'si fidanlıkta, 23'ü Kent Ormanı, 38'i Hıdırlık yangın yolunda, 43'ü Bedrik ve Taşpınar üstü yamaçların sekileme ve ağaçlandırılmasında çalıştı. Hıdırlık yangın yolunda çalışmaları tamamlayan işçiler ile bir araya gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, işçilere toplum yararına yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Projedeki amacın, topluma faydalı hizmetler sunmak ve insanları geçici de olsa istihdam etmek olduğunu hatırlatan Çoban, 154 kişiye 3 ay süre ile istihdam verildiğini söyledi.

Belediye bünyesinde 154 işçinin 3 ay süreyle istihdam edildiğini anlatan Çoban, şöyle konuştu: "İnşallah 2010 yılında yine devletimizin çeşitli kurumları bu projeye devam edecek. İşte siz de burada Afyonkarahisar toplumuna yararlı bir hizmet yaptınız. Burada yol açıldı, bölgemiz ağaçlandırıldı, sekilendirme çalışmaları yapıldı. Bu yol bile başlı başına çok büyük bir hizmet. Bir yangın olduğunda daha önce biz buralara ulaşamıyorduk. Şimdi yol sayesinde ulaşacağız. Buradan geçen insanlar yol yapımında emeği geçen sizlere teşekkür edecek, dua edecek. Biliyorsunuz insanlar ölünce amelleri kesiliyor. Ama su, yol, hastane ve okul gibi amelleri her zaman devam ediyor. İnşallah bu yol sayesinde sizlerle beraber bizimde amellerimiz devam edecek."

İşkur Şube Müdürü Süleyman İlkaya da Türkiye'de işsizlik oranını düşürmek adına hükümetin çeşitli önlemler aldığını söyledi. Bu tedbirlerin aktif hale getirilmesinde en büyük görevin İşkur'a düştüğünü kaydeden İlkaya, Afyonkarahisar'da işsiz kalan insanların kısa dönemde olsa ailesinin geçimini sağlayacak şekilde istihdam edildiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından dua edildi. Başkan Çoban, işçileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.

İŞÇİLER DUALAR EŞLİĞİNDE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
İŞÇİLER DUALAR EŞLİĞİNDE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
İŞÇİLER DUALAR EŞLİĞİNDE ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 18:08:00
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 12:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?