4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

16 ilçeye şehitler adına orman

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, Afyonkarahisar ve ilçelerinde yapılması planlanan ‘Şehitlik Ormanı’ çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile şehidi bulunan ilçe, belde ve köylere yönelik ‘Şehitlik Ormanı’ çalışmalarına arazi tahsisi ile başladıklarını belirten Orman işletme Müdürü Zekeriya Mere, Afyonkarahisar Şehitler Ormanı’nda çalışmaların sona erdiğini söyledi.

Afyonkarahisar Kızılören ilçesi hariç diğer 16 ilçe, 2 belde ve 15 köyde ‘Şehitlik Ormanı’ için çalışma başlattıkları kaydeden Müdür Mere, "Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu'nun başlatmış olduğu Şehitlik Ormanı çalışmalarını yine Bakanımızın talimatları ile şehidi bulunan ilçe, belde ve köylerde ‘Şehitlik Ormanı’ yapılması istedi. İlçelerde, beldelerde ve köylerde şehidin adını taşıyan Şehitlik Ormanı için Orman İşletme Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza başladık. İlk olarak Afyonkarahisar Şehitler Ormanı adını taşıyan ve İzmir karayolu üzerinde 22 hektar alana toplam 20 bin fidan dikimi yapıldı. Fidan dikiminin yanı sıra o bölgede kapalı oturma yerleri de yapıldı. Her şehidimize bir fidan dikimi gerçekleşti.

Afyonkarahisar Şehitlik Ormanı’nın ilçelerde ve şehidin bulunduğu yerlerde yapılması konusunda Bakan Bey talimat verdi. Bunun içinde Bayat, Emirdağ, İscehisar, İhsaniye, Çobanlar, Bolvadin, Çay, Sultandağı, Sinanpaşa, Hocalar, Başmakçı, Dinar, Evciler, Dazkırı, Sandıklı ve Şuhut ilçelerinde Şehitlik Ormanı yapılacak. Bunların yanı sıra İnli ve Pazarağaç beldelerine de şehitlerin adına kurulacak. 15 köyümüzde de beldelerde olduğu gibi şehitler adına orman kurulacak. Yani Kızılören haricindeki tüm ilçelere, 2 beldeye ve 15 köye şehitler adına orman yapılacak. Bununla ilgili arazi çalışmaları başlattık. Ekim ve Kasım aylarında fidan dikimine başlanacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 13:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Kayalı IP: 88.244.119.xxx Tarih : 30.04.2009 01:40:12

Zekariya amca senle gurur duyuyoruz... Köylün Özerin oğlu Ahmet (marmaris)