1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

16 ilin Yörük ve Türkmenleri buluşacak

YÖRÜK VE TÜRKMEN ŞENLİĞİ

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, Haziran ayında 16 ilin Yörük ve Türkmen dernekleri, federasyonları ve vakıflarının katılacağı bir 'Yörük Türkmen Şenliği' düzenleneceğini açıkladı.

Afyonkarahısar’da 26 Ağustos Devlet Parkı'nda düzenlenecek olan şenlikle ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) çalıştay düzenlendi. Çalıştayın ev sahipliğini yapan AKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Artay Yağcı, düzenlenecek şenliğin Türk örf, adet ve geleneklerini genç nesillere aktarmak olduğunu ifade etti. Yağcı, şenliğe 16 ilin Yörük ve Türkmen dernek, vakıf ve federasyonlarının katılacağını bildirdi.

TARİHİN EN BÜYÜK YÖREK VE TÜRKMEN BULUŞMASI

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ise şenliğin şimdiye kadar düzenlenen en geniş kapsamlı şenlik olacağını dile getirdi. Altıntaş, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Yörük Türkmen federasyon ve konfederasyon başkanları ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin destekleri ile 6 Haziran’da Büyük Taarruz'un başlatıldığı Kocatepe'nin dibinde Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda tarihin en büyük Yörük Türkmen buluşmasını yapacağız” dedi.

AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde düzenlenen çalıştaya, Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Durhasan Koca, Doç. Dr. Artay Yağcı, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ile çeşitli illerden gelen Yörük ve Türkmen dernekleri temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 16:16:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 00:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?