1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

18 mahallede çalışmalar tamam

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, 16 AYDA 18 MAHALLENİN ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 16 ayda 18 mahallenin alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Başkan Çoban, belediye olarak 16 aylık sürede Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımları hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan ve yollarına parke taşı döşenen mahallelerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. Çoban, göreve geldikleri günden itibaren 18 mahallenin kilitli parke taşı döşemesinin yanı sıra alt yapı çalışmalarının da tamamlandığını ifade etti. Afyonkarahisar'da 81 mahallesi olduğunu söyleyen Çoban, "Çalışmalarımızla birlikte son olarak Mısri Camii'nin etrafında yer alan mahallelerin bütün sorunları çözüldü. Bu 7 mahallede öncelikli olarak içme suyu şebekesini değiştirdik. Belediye Su İşleri ekipleri tarafından malzemesi en iyi sıhhi şartlarda temin edilen borular, kendi elemanlarımız tarafından değiştirildi. İçme suyu değiştikten sonra yaptığımız bir ihale ile tüm mahallelerimizdeki eski taş parke olan ve halkımız tarafından çok yoğun şikayet konusu edilen taş parkeler kaldırıldı, yerine gördüğünüz bu kilitli parkeler yapıldı" şeklinde konuştu.

Çalışma yapılan söz konusu mahallelerin yollarının dar olmasından dolayı, kaldırım imkanı olmadığını vurgulayan Çoban, mahallelerin mevcut kaldırımlarına da mozaik kaplama yapıldığını bildirdi. Çoban, 5 mahallede daha çalışmaların bitme aşamasına geldiğini kaydetti. Yapılan işlerin kolay olmadığını aktaran Başkan Çoban, şöyle konuştu; "Alt yapı işleri koordinasyon gereken işlerdir. Bir yanda TEDAŞ, bir yanda doğalgaz şirketi, bazı mahallelerimizde Afyonkarahisar Jeotermal AŞ (AFJET) bir tarafta da belediyemizin çalışmaları var. Bazen istenilen koordinasyon gerçekleşmeyebiliyor. Bundan dolayı da bir iki hafta gecikme olabiliyor. Halkımız haklı olarak belki de şikayette bulunabiliyor. Belki bir ay toza katlanacağız, belki bir ay evimize giderken kazılmış yollardan geçmiş olacağız. Belki aracımızı evimizin önüne kadar götürmeyeceğiz, ya da evimize bir eşya götürürken belki zorlanacağız. Ancak bu çalışmalar bittiği zaman halkımız görecek ki çok sağlıklı şartlara, çok konforlu imkanlara kavuşacaklar. Bundan dolayı sabretmelerini istiyorum" dedi.

Yer altına yapılan yatırımların görülmeyen yatırımlar olduğunu ve pek çok belediye başkanının buna sıcak bakmayacağını anlatan Burhanettin Çoban, kendilerinin böyle bir düşünce içerisinde olmadıklarının altını çizdi. Sağlığın her şeyin önünde olduğunu vurgulayan Çoban, "Bundan dolayı halkımızın küflenmiş, paslanmış su borularından su içmesine biz asla razı olamayız. Bu yüzden yerin altına da trilyonlarca lira yatırım yapıyoruz. Sadece Cumhuriyet Mahallesi'nde yer altına ve yer üstüne yaptığımız yatırımın tutarı birim fiyatları ile değil, bizzat ihale rakamları ile 4 milyon TL'ye yakın bir rakamdır. Bunu da halkımızın özellikle bilmesini istirham ediyorum" diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, 16 AYDA 18 MAHALLENİN ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, 16 AYDA 18 MAHALLENİN ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 21:56:02
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 09:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?