1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

182 işçi için yeni umut

SAĞLIK MÜDÜRÜ YEMENİCİ'DEN İŞÇİLERE MÜJDE

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, "180 işçinin işlerine geri dönmeleri için hastenimizde ihale ile ilgili gerekli hazırlıklar başladı" dedi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Müdür Necip Yemenici, 1 Kasım 2009'da Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Devlet Hastanesi ile özel bir firma arasındaki sözleşmenin fesh edilmesinin ardından yaşanan hukuki sürecin sona erdiğini ve ihalenin yenileneceğini dile getirdi. Yeminici, işçilerin tekrar işe başlayabilmeleri için 1 Ocak 2011 tarihinde ihale yapılacağını söyledi. Sözleşmenin feshedilmesinin ardından özel firma yetkililerinin idare

mahkemesine yaptıkları itirazın reddedildiğini anlatan Necip Yemenici, "Hukuki süreç tamamlandığı için hastanemiz ihale için gerekli hazırlıklarını yapmaya başladı. 1 Ocak 2011 tarihinde ihaleye çıkılacak ve 182 işçimizin tekrar işe başlaması ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.

182 kişinin işten çıkarılmasının Afyonkarahisar kamuoyunda uzun süredir gündemde olduğunu savunan Necip Yemenici, "1 Kasım 2009 tarihi itibariyle Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü bir soruşturma sonucu ilgili firma ile Devlet Hastanesi arasında var olan sözleşme feshedilmişti. Bunun sonucunda 182 işçimiz de işsiz kalmış oldu. Bu bizim istediğimiz bir sonuç değildi ama ilgili karar bunu gerektiriyordu. Hemen ardından ilgili firma alınan kararın yürütmesinin durdurulması için dava açtı. Dün itibariyle Ankara 1. İdare Mahkemesi'nden bize bununla ilgili sonuç ulaştı. Mahkeme ilgili firmanın aleyhine bir karar verdi ve karar kesinleşti" dedi.

Yemenici, yeni açılacak ihalenin bitiş tarihinin 01 Ocak 2011 olacağını, bu tarihten sonra ise Sağlık Bakanlığı'nın hesaplama modülüne göre işçi alımı yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 18:33:03
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 09:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?