3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

19 Eylül Gaziler Günü

Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Sadık Durna, gazilik unvanının ömür boyu taşınacak bir değer olduğunu belirterek, "Tüm gazilerimiz bu unvanı Mustafa Kemal Atatürk gibi en zor şartlarda bile dimdik ayakta ömrünün sonuna kadar taşıyacaktır" dedi. 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sadık Durna, gazilik unvanını taşıyan 51 bin kahramanın bulunduğunu, Kurtuluş harbinden ise yaşayan sadece bir gazinin kaldığını belirtti. Şehit ve gazilerin her zaman ve her yerde saygı, vefa ve takdir gösterilmesi gereken kişiler olduğunu belirten Durna, "Bugün her sabah uyandığımızda ailemizin ve sevdiklerimizin yüzüne namusumuzla, şerefimizle bakabiliyorsak ve bu şanlı Türk bayrağının altında toplanabiliyorsak, bunu sözde değil özde şehit ve gazilerimize borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinde de açıkca ifade ettiği gibi, vatanı, milleti ve namusu için savaşan bu kahramanları tanımayanlar, görmezden gelenler, hiçbir zaman geleceğini göremediği gibi hedefini de bilemeyen kişilerdir. Geleceğine güvenle bakmak ve hedefi bulmak, her şeyden önce şehide, onların geride kalan aziz ailerine ve Mustafa Kemal Atatürk'ün canlı temsilcileri olan gazilerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını dinlemekle olur. Bir gazinin görmek istediği değeri sağlamakla, hedefe ve başarıya ulaşılır. Atatürk sevdası, vatan ve ay-yıldızlı bayrak sevgisi, Cumhuriyet aşkı ve Türklük tutkusu, tüm gazilerimizin yüreğinde daima kaynayan bir volkan gibidir. Gazilik unvanı alınıp satılan bir unvan olmayıp, ömür boyu taşınacak bir değerdir. Tüm gazilerimiz bu unvanı, Mustafa Kemal Atatürk gibi en zor şartlarda bile dimdik ayakta ömrünün sonuna kadar taşıyacaktır" diye konuştu. 

Törenlere, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, daire müdürleri, askeri personel ve gaziler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 11:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?