2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

2. KOBİ Zirvesi Afyonkarahisar'da yapıldı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın sucukta Kayseri'yi geçtiğini belirterek, "Kayseri'de bana sucuk verdiler. Ama eve gidince markalarını kopardım. Çünkü eve Afyonkarahisar sucuğundan başka sucuk sokmamam lazım" dedi. 

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği tarafından düzenlenen 2. KOBİ Zirvesi, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. İkbal Termal Otel'de gerçekleşen zirvede konuşan Bakan Eroğlu, söylenen toplum olmaktan çıkarak, söyleyen toplum olunması gerektiğini vurguladı. Fikirlerin tartışılmasından kimsenin rahatsız olmamasını isteyen Eroğlu, "Bu, gelişmenin, terakkinin ve ilerlemenin temel unsurudur. Gerek İSKİ ve DSİ'de görev yaparken, gerekse şimdi bakanlıkta toplantı odam var. Benim toplantı odalarım atış serbest odasıdır. Türkiye'de 3 tip insan vardır. Birincisi tükettiği ürettiğinden fazla olan. Ben bunlara asalak insan diyorum. Birde tükettiği ile ürettiği eşit olan insan var. Onun da kıymeti yok. Esas eli öpülecek insan, tükettiğinden fazla üreten insandır" şeklinde konuştu. 

Afyonkarahisar ile Kayseri arasında yaşanan sucuk rekabetiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Eroğlu, "Sucukta Afyonkarahisar, Kayseri'yi geçti. Geçtiği de tarafımdan ispat edilmiştir. Kayseri'ye gittiğimde oradakilere 'Afyonkarahisar sizi sucukta geçti. Pastırmada da geçecek' deyince, Kayserililer kızdı ve bana tatmak için 2-3 bağ sucuk ikram etti. Eve gidince markalarını kopardım. Çünkü eve Afyonkarahisar sucuğundan başka sucuk sokmamam lazım. Ama oğlum tadından hemen anladı ve 'Baba bu Afyonkarahisar sucuğu değil' dedi" ifadelerini kullandı. 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise yaptığı konuşmada, makroekonomik dengeler ve küresel ekonomideki gelişmelerin Türkiye'yi de bir şekilde etkilediğini ve etkileyeceğini söyledi. Eker, "Türkiye artık dünya ekonomisinde küresel bir aktör halini almıştır. Belirli dar bir kalıp ve kabuk içinde olan bir ülke olmaktan çıkmış, dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline gelmiştir. Bu nedenle dünyadaki gelişmelerle etkileşim halindedir. Bizim de muhakkak suretle gelişmelerle bir şekilde ondan etkilenmek kaçınılmaz olacağı için sorunlarla karşılaşmamız doğaldır. Önemli olan sorunsuzluk özlemi içinde olmak değil, herhangi bir sorun halinde bu sorunla nasıl baş edeceğimizi ve nasıl çözeceğimizi bilmemizdir. Biz de bunu yapıyoruz" dedi. 

2. KOBİ Zirvesi'ne Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti Milletvekili Ahmet Koca ve Halil Aydoğan, MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, işadamları, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 15:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?