2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

2. OSB Enerji Zirvesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, organize sanayi bölgelerinin, üretimin, ihracatın, istihdamın ve katma değerin merkezi konumunda olduğunu söyledi. 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen "2. OSB Enerji Zirvesi" başladı. Korel Termal Otel'de gerçekleştirilen 2 gün sürecek Türkiye'nin birçok kentinden yaklaşık 700 kişinin katıldığı zirvenin açılışında konuşan EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yapıcı bir anlayışla OSB'lere hizmet vereceklerini belirtti. "Süleymaniye Camii'ni yapmak için bir Süleyman ve bir Sinan gerekir. Yıkmak için ise bir kazma ve ırgat yeterlidir" diyen Köktaş, dev eserleri yapmanın zor yıkmanın çok kolay olduğunu söyledi. 

Zor olanın yapıcı olmak olduğunu anlatan Köktaş, şöyle konuştu: "Organize sanayi bölgeleri, gerek alt yapı ve gerek ekonomik kolaylıklar sunarak girişimcilerin daha rasyonel ve verimli çalışmasını sağlayan, böylece hem ülkemizin sanayileşmesine, hem de bölgesel dengesizliklerin azalmasına hizmet veren dev eserlerdir. Organize sanayi bölgeleri, ülkemiz sanayisinin olduğu kadar üretimin, ihracatın, istihdamın ve katma değerin merkezi konumundadır. Bu itibarla buradaki tesislerimizin enerji ihtiyacının sürekli, en kaliteli ve en ekonomik şekilde temin edilmesi şart. Çünkü bu tesislerimiz, ancak girdi maliyetlerini ucuzlatarak rekabet gücünü artırabilmekte ve dünya ile rekabet edebilmektedir. Kurumumuz, OSB'lerin elektrik piyasası faaliyetlerini düzenlerken ve denetlerken, yapıcı bir anlayışla bu hususları dikkate almaya devam edecektir." 

Zirvede ayrıca, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar Sanayi ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım da birer konuşma yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?