30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

2 bin 617 kişiye yeni kimlik

İKİ BİN 617 KİŞİYE YENİ KİMLİK VERİLDİ

Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu, mahalle muhtarları ile yapılan görüşmelerin sonucunda bir haftada 2 bin 617 kişinin kimliğinin yenilendiğini bildirdi.

12 Haziran'da yapılacak olan 24. dönem milletvekili seçiminde oy kullanacak seçmenlerin T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı almalarıyla ilgili mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu, muhtarlara kimlik numarası olmayan kişilerin isimlerini içeren bir liste dağıttıklarını, muhtarların da o listeye göre mahalledeki seçmenini bilgilendirdiğini söyledi.

Oflu, bu çalışma ile Afyonkarahisar merkez kasaba ve köylerinde yaşayan ve nüfus cüzdanında T.C. numarası olmayan 4 bin 455 kişiden 2 bin 617'sinin nüfus cüzdanını yenilediğini bildirdi. Oflu, gayretli çalışmalarından dolayı muhtarlara, duyarlılıklarından dolayı da vatandaşlara teşekkür etti. Oflu, geride kalan bin 838 kişinin mağdur olmaması için 12 Haziran tarihine kadar İl Nüfus Müdürlüğü'nün hafta sonları da tam mesai yapacağını belirterek, "Seçimde T.C.numaralı kimlikle oy kullanmak esas olduğu için seçime katılımı sağlamak için bu çalışmaları yapıyoruz. Daha önceki seçim dönemlerinde bu kadar üzerinde durulmuyordu. Son seçimlerde bunlar zorunlu hale geldi. Bu zorunluluğu getirmek için vatandaşın işini kolaylaştırmak ve vatandaşların sadığa gelip eli boş dönmemesi için çalışıyoruz" dedi.

İKİ BİN 617 KİŞİYE YENİ KİMLİK VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 16:47:00
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 22:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?