3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

20 yıllık başkan 1 oyla kaybetti

20 YILLIK SENDİKA BAŞKANI 1 OYLA SEÇİMİ KAYBETTİ

Şeker-İş Afyonkarahisar Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu sendika binasında gerçekleşti. 11. Olağan Genel Kurul'da iki aday başkanlık için yarıştı. 20 yıldır Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'nı yürüten Şükrü Balık'ın tekrar aday olduğu genel kurulda, diğer aday Murat Karamoçu 54-53 delege oyu ile seçimi kazandı. 20 yıllık sendika başkanını 1 oy farkla geçen Murat Karamoçu, şubenin yeni başkanı oldu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Şükrü Balık, "Bu krizi biz yaratmadık ama krizin sıkıntılarını biz yaşıyoruz. Çünkü reel sektör zarar görmüş, yatırımlar durmuş, istihdam daralmış, dış ticaret gerilemiş, önceki yıllara göre ekonomide küçülme yaşanmış, bütçe açığı artmıştır. Bu durum işsizlik oranlarını artırmıştır" dedi.

Genel Kurulda konuşan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de, özelleştirmenin çalışanların korkulu rüyası olduğunu söyledi. İş Kanunu ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını anlatan İsa Gök, şöyle konuştu: "İşsizlik sigortasıyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz, geçici işsizlikle ilgili sıkıntılar var ancak bunlarında önüne geçecek özelleştirme derdimiz var. Özelleştirmenin çalışanların korkulu rüyası olduğunu bilmenizi istiyorum. Türk şeker sektörünün özelleştirilmesinin ne denli yanlış olduğunun altının çizilmesi lazım. Örgütlü bir toplumun neden gerekli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özel sektörde kölelik sistemi devam ediyor. Bu şartlar altında dahi şeker fabrikasını kurtarmak elimizde."

Konuşmaların ardından seçim aşamasına geçildi. Üç saat süren oy kullanım sürecinden sonra Murat Karamoçu ve eski başkan Şükrü Balık'ın yarıştığı seçimlerde Murat Karamoçu 54'e 53 oyla sendikanın başkanı oldu.

Genel Kurul'a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Şeker Fabrikası Müdürü Bekir Eydemir, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, sendika üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

20 YILLIK SENDİKA BAŞKANI 1 OYLA SEÇİMİ KAYBETTİ
20 YILLIK SENDİKA BAŞKANI 1 OYLA SEÇİMİ KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 16:09:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 00:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
işci süleyman IP: 78.179.100.xxx Tarih : 11.11.2009 22:15:58

Yeni seçilen başkana hayırlı uğurlu olsun eski başkanında babasının yeri deyil ya sırayla nöbet değişimi bu inşallah işciyi ezdirmez çünkü bende işciyim bizde TES İŞ ebağlıyız istanbulda adamlar bir geldimi bi daha gitmiyorlar yaşları 65,75 olmuş oh saltanat işi bilenlerin gelmesi gerekli arkadaş  selamlar.