1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

2100 özürlünün bakımı evde yapılıyor

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AFYONKARAHİSAR'DA KUTLANDI

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bir etkinlik düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, Özürlü Evde Bakım Modeli projesi kapsamında Afyonkarahisar'da 2 bin 100 özürlünün evde bakımının yapıldığını dile getirdi. Özürlülerin bakımını üstlenen kadınlara asgari ücret üzerinden maaş bağlandığını ve bu bakacı kadınlara aylık toplam 1 milyon 100 bin lira ödeme yapıldığını söyleyen Müdür Ceylan, 2007 yılından bu yana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin tamamında Özürlü Evde Bakım Modeli'nin yürütüldüğünü belirtti. Türkiye'de birçok kişinin evinde birebir bakıma muhtaç insanlar olduğunu kaydeden Ceylan, bunlar 1 yaşında da 80 yaşında da olabileceğini ifade etti. Bu insanların bakım hizmetinin tamamını kadınlar çektiğini vurgulayan Müdür Ceylan, "Ekonomik yönden de birçok sıkıntı içindeler. İşte bu dönemde devletimizin bu insanlara yardım edebilmesi adına Özürlü Evde Bakım Modeli diye bir model geliştirildi. Evde özürlülere bakan her bakıcıya net bir asgari ücret miktarı ücret ödeniyor. Şu anda Afyonkarahisar ilinde bu model ile 2 bin 100 kişiye ulaşıldı" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir başka proje ile suça karışmış ve suç mağduru olan çocukların müdürlük tarafından çocuk evleri olarak tanımlanan evlerde rehabilite edildiğinin altını çizen Şevki Ceylan, apartmanlarda daireler kiralayarak çocuk evleri oluşturduklarını söyledi. Ceylan, şu anda Afyonkarahisar'da 2 çocuk evi olduğunu, üçüncü çocuk evininde 20 Mart tarihinde açılacağını anlattı. Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Kent Konseyi Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu'na belediye başkan vekilliği görevi verdi. Programa Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Müftüsü Dursun Kaplan, Defterdar Mustafa Ceylan, AKÜ Dekan Yardımcısı Necat İmirzalıoğlu ve davetliler katıldı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AFYONKARAHİSAR'DA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:06:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 00:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?