1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

23 Nisan kıyafetlerine tepki

AFYONKARAHİSAR'DA 23 NİSAN TÖRENLERİNE VALİ UYARISI

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrencilerin tören alayı geçişinde cadı ve Kızılderili kıyafetleri giymesine tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ana okulu sınıfında okuyan öğrenciler cadı ve Kızılderili kıyafetleri giydirilip kortej geçişinde bulundu. Yaklaşık 2 saatlik geçiş sırasında öğrencilere cadı ve Kızılderili kostümlerinin yanı sıra kovboy, kral, kraliçe gibi kıyafetler giydirildi. Öğrencilere giydirilen kostümlerin kültürel değerleri simgelemediğini düşünen bazı vatandaşlar, cadı ve Kızılderili kostümlerin yerine ulusal simgemiz olan Nasrettin Hoca, Hacivat ve Karagöz'ün olmasının daha doğru olduğunu dile getirdi.

Kostümlerle ilgili soruları cevaplandıran Vali Haluk İmga, kostümlerin törenleri renklendirmek için tasarlanmış olduğunu dile getirerek, "Anaokuluna giden çocukların giydikleri kostümleri kutlama törenlerini renklendirmek için arkadaşlarımız tarafından tasarlanmış bir şeydi. Bizim ulusal karakterlerimiz de eklenebilirdi. İnşallah önümüzdeki yılki törenlere bu kostüm konusunu öneri olarak değerlendireceğiz" dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA 23 NİSAN TÖRENLERİNE VALİ UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 18:16:03
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 18:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?