2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

3. Lig coşkusu

Geçtiğimiz sezon şehrin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan Afyonspor’un amatör kümeye düşmesiyle birlikte hüsrana uğrayan Afyonkarahisar spor camiası ve vatandaşlar, amatör lig şampiyonu Şekerspor’un, grup maçlarındaki başarısı sonrasında 3. Lig’e yükselmesi ile sevince boğuldu.

 Bursa ve Kayseri’de oynadığı birbirinden zorlu 6 maçta, kalitesini ve yüreğini ortaya koyarak başarılı zaferlere imza atan yeşil-beyazlılar, tüm maçlarını kazanarak profesyonel ligde oynamaya hak kazandı. 12 yıldır grup maçlarından hep hüsranla dönen Afyonkarahisar takımlarının makus talihini de 2004 - 2005 sezonu sonunda alt eden Şekerspor, başarıyı hedefleyen ama hiç sonuç alamayan takımların, gerekli alt yapılarını hazırlamaları halinde amacına ulaşabileceklerini de göstererek, Afyonkarahisar futbolunun ufkunu ve vizyonunu genişletmiş oldu.

Şekerspor’un 3. Lig’e uzanan 2004-2005 sezonundaki yolunun her kilometre taşında önemli başarılar istasyon oluşturdu. Sezon başında birbirinden yetenekli futbolcuları cüzi rakamlara transfer eden Erhan Gökulu başkanlığındaki yönetim kurulu, teknik heyette kan değişikliğine giderek, takımın başına Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölümü Müdürü Yücel Ocak’ı getirdi. Ocak’ın akademik kariyerinden de istifade eden kulüp, yıllarca profesyonel liglerde teknik adam olarak görev yapmış olan Ahmet Başkurt’la da antrenör olarak anlaştı. Afyonkarahisar liginin ’kalitesi tescilli’ tam 14 futbolcusunu renklerine bağlayıp iç transferde de 8 isimle ’nikah tazeleyen’ Şekerspor transfer komitesi, sezona 3. Lig parolasıyla hazırlandı.

12 takımlı Amatör Süper Lig’i 20 galibiyet ve 2 beraberlikle tamamlayan yeşil-beyazlılar, rakip fileleri tam 136 kez havalandırırken, kalesinde sadece 11 gol gördü. Yenilgisiz armadası ile grup maçlarının ilk ayağı olan Bursa’ya giden Şekerspor, ilk maçında Edirnespor’u 5-0 ve finalde de Lüleburgazspor’u 4-0 yenerek grup birincisi olarak Kayseri’de yapılan final grubuna katılmaya hak kazandı. 5 takımdan 2 tanesinin 3. Lig’e yükseleceği Kayseri grubunda, sırasıyla Düzcespor’u 3-0, Artvin Hopaspor’u 1-0, Bartınspor’u 2-1 ve Van Belediyespor’u 5-1 yenen Şekerspor, tüm maçlarını kazanarak namağlup şampiyon oldu ve 3. Lig’e yükseldi. İl dışında oynanan müsabakalarda taraftar bazında beklediği desteği fazla göremeyen yeşil-beyazlılar, 3. Lig’e çıkmasının ardından Afyonkarahisar’da yapılan 200 araçlık şampiyonluk konvoyu ile kazanılan zaferi kutlarken, sporseverlerin de sempatisini kazandı. Yeni sezonda profesyonel 3. Lig’de boy gösterecek olan Şekerspor, 2005 - 2006 sezonunun başlamasını adeta iple çekiyor.

"BİR AN ÖNCE ÖNÜMÜZE BAKALIM"

Aslen Sivaslı olmasına rağmen, sporsever kimliği ve Afyonkarahisar’a olan sevgisi ile gönüllerde taht kuran Şekerspor Kulübü Başkanı Erhan Gökulu, 3. Lig’e yükselme başarısını elde etmelerine rağmen, şehrin ve ildeki büyüklerinin duyarsız tavırlarından dert yandı. Maçların oynandığı esnada kendisini telefonla arayarak destek sözü veren seçkin insanların şu anda sessizlik içerisinde olmalarının kendisini endişeye sevk ettiğini ifade eden Başkan Gökulu, "Tüm Afyonkarahisar, Şekerspor’a 3. ligde başarı diliyor. Ama, sadece başarı diliyorlar. Hiç kimse destek hususunda harekete geçmiyor. ’Hadi, şu üç kuruş harçlıkla şampiyon olmuş çocukları bir sevindirelim. Bir kampanya başlatalım. Sonra da oturup takımın ismini Karahisarspor olarak değiştirip yeni yönetim kurulunu oluşturmak için çalışalım’ diyen yok. Herkesin niye ve neyi beklediğini anlamış değilim. Transfer döneminde çok kaliteli futbolcuları küçük rakamlarla kadrolarımıza kattık ve bir sezon boyunca manevi hissiyat sayesinde bir arada tuttuk. Artık maddi açıdan da futbolcular onore edilmeye hak kazandı. Bu çocukları 1 yıldır sevgi ve duygu ile besledik. Şu anda küçücük bir maddi destekle onları mutlu edemezsek, ileride sevgisiz ve duygusuz oluşabilecek bir ortamda 100 milyar dahi verilse başarı elde edilemez. Bir an önce Afyonkarahisarlılar’la birlikte, futbolcuları şevkleri kırılmadan mutlu etmenin yollarını aramalıyız" dedi.

Şekerspor olarak 3. Lig’e çıkmalarının ve Afyonkarahisar’daki profesyonel takım eksikliğini gidermelerinin önemine de değinen Erhan Gökulu, "Afyonkarahisar’a borçsuz bir profesyonel takım kazandırdık. Tüm Afyonkarahisar, bu ekibe gerçek manada sahiplenmeli. Bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi? Ancak görüyorum ki ne şehrin ileri gelenleri, ne seçkin iş adamlarımız ne de sporsever hemşehrilerimizden çıt çıkmıyor. Takımın şampiyonluk primleri ödenecek ama ihtiyacınız var mı diye soran yok. Şimdiki belirsizlik ortamı, beni gelecekte elde etmeyi düşlediğimiz başarılar öncesinde olumsuz yönde etkileyecek gibi. Diğer iller 800 - 900 milyar harcadılar ama 3. Lig’e yükselmek yerine evlerinin yolunu tuttular. Artık dikiz aynasını bırakıp, bir an önce önümüze bakalım" şeklinde konuştu.

"GÖZÜKARA" GOLCÜ

Afyonkarahisar Amatör Süper Ligi’nde gol kralı olan ve son oynanan 6 grup maçında 7 gol atarak Şekerspor’un 3. Lig’e yükselmesinde büyük pay sahibi olan Ahmet Gözükara da, üstün performansı ile menejerlerin yakın takibinde. Kahramanmaraş doğumlu Ahmet Gözükara, iki sezondur top koşturduğu Afyonkarahisar liginde üst üste 2 şampiyonluk sevinci yaşayarak kariyerine yeni halkalar ekledi. Geçtiğimiz yıl Sandıklıspor forması altında şampiyonluk yaşayan 24 yaşındaki yetenekli krampon, bu sezon Şekerspor’un 3. Lig’e çıkmasında etkin rol oynadı.

Afyonkarahisar liginde 40 gol kaydederek gol kralı olan başarılı santrafor, Bursa ve Kayseri’de oynadıkları 6 grup maçında rakip fileleri 7 kez havalandırarak son vuruşlardaki ustalığını gözler önüne serdi. Her zaman profesyonel kimlik altında futbol oynamayı düşlediğini söyleyen Ahmet Gözükara, İnegölspor, Kayseri Erciyes ve Oyak Renault takımlarının menajerlerinin transfer listelerine girmiş durumda. Şekerspor’un 3. Lig’e çıkmasının zor ama mutluluk verici olduğunu söyleyen Gözükara, "Takımımızı hedefine taşıdık. Benim de kişisel hedeflerim arasında profesyonellik yatıyor. Öncelik Şeaağmen, sporsever kimliği ve Afyonkarahisar’a olan sevgisikerspor’da olmak kaydchisar’a olan sevgisi ile gönülı ile bana sunulacak teklifleri değerlendirip kararımı daha sonra vereceğim. Şu anda sadece kısa süreli bir tatil yapmaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum" dedi.
Her iki ayağını da iyi kullanan Gözükara, güçlü fiziği ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 16:32:26
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?