3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

3 cinayete 18 yıl hapis

ARAZİ KAVGASI DAVASI SONUÇLANDI

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgası yüzünden yargılanan 2 kardeş, 1 kişiyi öldürmekten 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Sanık kardeşler, diğer 2 kişiyi öldürmekten ise nefsi müdafaadan beraat etti.

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde Mart 2008'te meydana gelen olayda, evleri aynı bahçe içinde olan Aktaş ile Gedik aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine evleri karşılıklı olan iki aile fertleri av tüfekleriyle birbirlerine ateş açmıştı. Olayda Halil İbrahim Aktaş (32) ve kardeşi Mehmet Aktaş (25), amcalarının kızı Esma Gedik (40), enişteleri Bedrettin Gedik (48) ve yeğenleri Ahmet Gedik'i (16) av tüfeği ile yaralamıştı.

Yaralılardan Bedrettin Gedik ve eşi Esma Gedik kaldırıldıkları Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde, oğulları Ahmet Gedik ise Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşma karara bağlandı. Halil İbrahim ve Mehmet Aktaş, Esma Gedik'i haksız tahrik altında öldürmekten 18'er yıl ağır hapis cezasına çarptırılırken, Bedrettin ve oğulları Ahmet Gedik'i öldürmekten ise nefsi müdafaa altında adam öldürmekten dolayı beraat etti.

ARAZİ KAVGASI DAVASI SONUÇLANDI
ARAZİ KAVGASI DAVASI SONUÇLANDI
ARAZİ KAVGASI DAVASI SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 11:37:00
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 12:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?