1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

39 yeni hizmet araç görücüye çıktı

BELEDİYE 39 YENİ HİZMET ARACINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kendi gelir kaynaklarıyla 2 milyon 300 bin liraya alınan araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye İkmal Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yeni alınan hizmet araçlarının tanıtımını yaptı. Törende konuşan Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi'nin bir yandan yol, altyapı, tesisler, parklar ve ağaçlandırma çalışmalar yaparken, bir yanda da kendine ait iş makineleri, araç ve gereçleri de sürekli yenilediğini ifade etti. 2 milyon 300 bin TL'lik 39 hizmet aracını belediye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çoban, çok

yakın bir zamanda bu araçlara yenilerini ekleyeceklerini söyledi. Kullanım ömrünü doldurmuş, bakım ve yakıt maliyetleri yüksek bütün araçları yenilemek istediklerini ve konuda kararlı olduklarını belirten Çoban, "Biz bu 1,5 yıl süre içerisinde geçtiğimiz 5 yıllık seçim dönemi içerisinde alınan araç, gereç ve ekipmandan çok daha fazlasını aldık. Önümüzdeki 3,5 yılda da bu tür yenilemelerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Bu araçları almak için İller Bankası'na kredi için müracaat ettiklerini anlatan Başkan Çoban, "Kredimiz çıktı. Ancak geç çıktı. Fakat biz kredimiz çıkıncaya kadar mali olarak güçlendik ve gelirlerimiz arttı ve bu krediye ihtiyaç duymadan peşin para ile kendi öz gelirlerimizle bu araçları aldık. Bu araçların paraları tamamen ödendi ve hiç bir kredi borcu yok. Önümüzdeki dönemde alacağımız bütün araçları da peşin para ile alacağız. Hiçbir yerden kredi kullanmadan alacağız. Yani 2010 yılı sonuna kadar araç,

gereç ve ekipman için 6 milyon TL para harcamış bir belediye olacağız. Bu araçları da kredi kullanmadan kendi paramız ile peşin alacağız. Şu anda krediye ihtiyaç duymuyoruz. İhtiyaç duyarsak kullanırız" dedi. Alınan araçlar ise; "1 cenaze nakil aracı, 5 binek otomobil, 4 kamyon, 13 kamyonet, 7 motosiklet, 1 sıcak asfalt atma aracı, 3 kazıcı yükleyici kepçe, 3 silindir, 1 kompresör ve 1 adet asfalt serici."

BELEDİYE 39 YENİ HİZMET ARACINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI
BELEDİYE 39 YENİ HİZMET ARACINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 18:39:04
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 00:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?