2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

4. Flamingo ve Yumurta Festivali

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde düzenlenen 4. Flamingo ve Yumurta Festivali'nde, yumurta tokuşturma, en güzel buzağı ve koç yarışmaları yapıldı. 

Türkiye'nin yumurta borsası olarak bilinen ve yine Türkiye'de flamingoların ürediği 5 alandan birisi olan Acıgöl'ü bünyesinde barındıran Başmakçı ilçesindeki festival coşkusu, renkli görüntülerle devam ediyor. Önceki gün at ve eşek arabalarının da katıldığı kortej geçişinde, vatandaşların üzerine yaklaşık 1 ton gül suyu sıkılması ve gül atılmasının ardından, festivalin ikinci gününde de birbirinden ilginç yarışmalar gerçekleştirildi. Genç erkekler ve genç bayanlar bisiklet yarışmalarıyla başlayan etkinlikler, yumurta yemekleri ve yumurta tokuşturma yarışmasıyla devam etti. 

İlçedeki kadınlar, yaptıkları yemeklerle jüri heyetinden en iyi notu almaya çalışırken, yumurta tokuşturma yarışmasına katılan yüzlerce çocuk da kıyasıya yarıştı. Bisiklet yarışlarında dereceye giremeyen bazı çocuklar da gözyaşlarına hakim olamadı. Festivalde son olarak buzağılar ve koçlar yarıştı. Başmakçı Belediyesi'nin önünde bulunan çim meydanda sahipleri tarafından bir manken gibi jüri heyetinin önünden geçirilen buzağılar ve koçlar, ilginç görüntüler oluşturdu. Vatandaşlara bedava ekmek arası yumurta ve sütün dağıtıldığı Başmakçı 4. Flamingo ve Yumurta Festivali kapsamında ayrıca, halk oyunları gösterileri ve konserler düzenlendi. TRT Türk Halk Müziği (THM) sanatçıları Emine Akmeşe ve Selma Geçer, verdiği konserlerle vatandaşlarla unutulmaz dakikalar yaşattı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 12:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?