30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

4 yıldır izin bekliyor

İZMİR KARA YOLUNDAKİ ESNAFIN YOL SIKINTISI

Afyonkarahisar-İzmir ve Afyonkarahisar-Ankara karayolu üzerinde şekerleme satışı yapan Ahmet Külcüoğlu, karayollarından 'yola yapı yaklaşım mesafesi' iznini almasına rağmen, işletmesine yoldan giriş izni verilmediğini söyledi.

Afyonkarahisar'da 14 yıldır esnaflık yapan Ahmet Külcüoğlu, Afyonkarahisar-İzmir ve Afyonkarahisar-Ankara karayolu üzerinde açtığı işletmesinden, Karayolları Şube Müdürlüğü'nün izin vermemesi nedeniyle 4 yıldır verim almadığını ileri sürdü.

1982 yılında Afyonkarahisar'ın merkezine bağlı Akcin Köyü'nde okul olması için yapılan ancak sonradan atıl olarak bekletin binaya iş yeri açarak ekmek parası kazanmayı hedefleyen Ahmet Külcüoğlu, karayollarından izin alamadığı için ürünlerini satamadığını söyledi.

Konuyu mahkemeye taşıdığını ifade eden Külcüoğlu, mahkemeden kendi lehlerine olan kararın çıktığını aktardı.

Nedense bir türlü karayolu ile iş yeri arasında bir giriş yaptıramadıklarını kaydeden Külcüoğlu, işyerinin biraz ilerisi olan yerler için iznin çıktığını ancak kendi iş yeri için herhangi bir adımın atılmadığını savundu.

İşyerinin önü yola kapalı olması nedeniyle herhangi bir satış da yapamadıklarını dile getiren Külcüoğlu, karayollarının 2 bin 400 liralık cezasını haksız bulduklarını ve 5 bin lira vererek avukat tuttuklarını anlattı. Mahkemeden cezaya iptal geldiğini ifade eden Külcüoğlu, "Biz burada kiracıyız, nereden isterlerse yıkar yaparız, zaten burası devletin, kira geliri de devlete gidiyor. 4 yıldır biz burada hiçbir şey yapamıyoruz. Elektriğimizi ödeyemiyoruz, suyumuzu ödeyemiyoruz, bir çok sıkıntıya düştük.

Çeşitli bankalardan krediler çektim ama onları da ödeyecek durumda değilim. Başka bir gelir kaynağımız da yok. Başka bir yerimiz olsa burayı kapatalım oradaki memurun ne zaman gönlü olursa o zaman versin diyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuyu; Konya Bölge Müdürlüğü'ne ve Ankara'daki genel müdürlüğe kadar taşıdıklarını anlatan Külcüoğlu, 3 defa plan çizdiklerini ancak bir türlü sonuca ulaşamadıklarını dile getirdi.

Külcüoğlu, elinde bulunan yazıların içerisinde, karayolunun kenarında bulunan işletmelerin dinlenme tesisi olması halinde 25 metre, büfe türü küçük işletmelerin ise 5 metre uzaklıkta olması gerektiğinin yer aldığını belirtti.

Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür ise, Karayolları Trafik Kanunu'nda konuyla ilgili düzenlemeler nedeniyle ticari faaliyette bulunan işletmelerin karayoluyla aralarında 25 metre mesafe olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Belediye, tesise geçiş izni vermesi konusuyla ilgili bizim görüşümüzü sordu, biz de durumun uygun olmadığı yönünde görüş bildirdik. Kira için onay almış olabilirler, ama karayolundan geçiş onayları yok. Bizim arkadaşlarımız, işletme sahipi daha o bina için masraf yapmadan işletme sahibini uyardı, buraya onay verilemeyeceğini aktardı."

İZMİR KARA YOLUNDAKİ ESNAFIN YOL SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 18:59:01
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 22:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?