3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

463 aday başkanlık için yarışıyor

Afyonkarahisar'da 29 Mart 2009 yerel seçimlerde 17 ilçe 90 belde'de 463 aday başkan olabilmek için yarışıyor.

Afyonkarahisar merkezinde, ilçelerinde ve beldelerinde en çok aday çıkaran partilerin başında AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi geliyor. Aday bakımından Demokrat Parti 43 aday çıkarırken, Demokratik Sol Parti 26 adayla yerel seçimlere giriyor.

Afyonkarahisar merkezinde bir tanede Bağımsız Belediye Başkan adayı yer alıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun Büyük Birlik Partisi ise 12 aday ile yerel seçimlerde başarı sağlamayı hedefliyor. Sakin bir hava içerisinde geçen yerel seçimler Afyonkarahisar Merkezinde seçimlere 13 kala hızlanıyor.

Belediye Başkan adayları bulundukları partilerin üst düzey yetkilileri ile esnaf ve oda ziyaretlerini sürdürüyor. Afyonkarahisar'da en az aday çıkaran Anavatan Partisi’nin merkezde aday göstermezken Kayıhan ve Koçbeyli beldelerinden adayı bulunuyor. 29 Mart Pazar günü sandıkta bitecek olan yerel seçimlerde 463 aday içerisinden sadece 107'si Belediye Başkanı olarak beş yıl boyunca bulundukları il, ilçe ve beldelere hizmet edecek. Belediye Başkan adaylarının yanı sıra Afyonkarahisar genelinde binden fazla muhtar adayı da muhtar olabilmek için ayrı bir yarış içerisindeler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?