3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ahmet Kocakulak, sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının, çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu ve çevre kirlenmesinin günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığını bildirdi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir açıklama yapan İGM Başkanı Ahmet Kocakulak, sanayi artıkları, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, plastik ürünler, suni gübreler ve çöplerin, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenler olduğuna dikkat çekti. 

Kocakulak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız."
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 16:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?