4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

55 yıl sonra aynı sıralarda

30 Ağustos ve Büyük Taarruzun 87. yılı kutlamaları için Afyonkarahisar'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kutlamaların ardından okuduğu okulları ziyaret etti.

Zafer Haftası kutlamaları için Kuvvet Komutanları ile Afyonkarahisar'a adeta çıkarma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kutlamaların ardından okuduğu okulları ziyaret etti.

İlk olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, okulun karşısında bulunan Şehitoğlu Konağı'nı ve Millet Hamamı'nı gezdi. İlkokul 3. sınıfa kadar Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda tahsil gören Orgeneral Başbuğ, daha sonra dört ve beşinci sınıfı okuduğu 27 Ağustos İlköğretim Okulu'na geçti.

Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, okul öğretmenleri, öğrenciler aynı sınıfta okuduğu sınıf arkadaşları tarafından karşılanan Başbuğ, 55 yıl önce öğrenim gördüğü 27 Ağustos İlköğretim Okulu'na geldi.

Okul yıllarında öğrenim gördüğü sınıfa ve sırasına sınıf arkadaşlarıyla birlikte oturan Orgeneral Başbuğ, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ın Başbuğ'un okuduğu yıllardaki okul kayıtlarını gösterdi. Öğrencilik yıllarında sınıf arkadaşları ile birlikte çektirdiği fotoğrafı da gören Başbuğ, sınıf arkadaşlarının 55 yıl önceki fotoğrafları görünce aradan uzunca bir zaman geçmesine rağmen büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

55 yıl önce mezun olduğu okulda okuyan 15 öğrenci Başbuğ'un yanına giderek, 27 Ağustos İlköğretim Okulu'nu bitirerek Anadolu liselerini kazandıklarını söylediler. Bunun üzerine Orgeneral İlker Başbuğ, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Anadolu liselerini kazanan öğrenciler ile bir süre sohbet eden Orgeneral Başbuğ, daha sonra okul kapısının önünde sınıf arkadaşları ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbuğ, daha sonra Anemon Afyon Oteli'nde şehit ailelerine, sınıf arkadaşlarına iftar yemeği verdi. Yemeğin ardından Başbuğ Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 22:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?