3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

6 bin yıllık gelenek devam ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi en az 6000 yıllık geçmişe sahip olduğu ileri sürülen Türk Müziğimizi günümüze ulaştıran kısa adı TÜMATA olan Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu’na ev sahipliği yapacak.

20 Aralık Pazartesi günü saat 19.30 da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda verilecek olan konserle Afyonkarahisardaki dinleyicileriyle buluşacak olan TÜMATA Türk Musıkisinin doğuşunu, gelişmesini, tedavi değerini, repertuvar ve enstrüman zenginliğini araştırmak ve tanıtmak amacıyla Yrd. Dç.Dr. Rahmi Oruç GÜVENÇ tarafından kuruldu.

Türk Musikisinin günümüze ulaşabilmiş repertuvar, icra şekilleri, dansları, kıyafet ve dekorları, sosyo kültürel ve psikolojik kaynakları, modern tıpta yeniden keşfedilen müzik terapinin uygulama malzemeleri TÜMATA’nın faliyet konuları arasında bulunuyor.

Yrd. Dç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yönetiminde verilecek olan konserin ilk bölümünde Türk Müziğinin tarihinden pedagojik, sosyal ve terapatik örnekler sunulacak. İkinci bölümde ise Asya-Anadolu folklor, terapi ve spiritüel temelli Türk Musikisi’ne yer verilecek.

Toplam 160 dakika süreyle devam edecek olan konser sırasında Kopuz, Ney, Rebab, Tar, Rübab, Kanun, Şangubuz, Murinhur, Nefir, Çeng, Asatayak, Mazhar, dombra enstrümanları kullanılacak.

Yaklaşık 30 kişilik bir grupla Afyonkarahisarlıların karşısına çıkacak olan TÜMATA’nın Afyonkarahisar konserinin büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 11:11:58
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 11:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?