2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

6 kardeşin katili anneleri mi?

Fatma Akkuş’un, kızına (13) şeker hastası olmadığı halde insülin enjekte ettiğinin ortaya çıkması, 5-6 yaşlarında ölen altı çocuğunun da yine insülin verilerek öldürüldüğü şüphesini doğurdu.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, çocukların ölümünün araştırılması için Afyon Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcı, "Kızım hastalanırsa kocam benimle ilgilenir diye çocuklarıma ilaç veriyordum" diyen anne Fatma Akkuş hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

SAVCI Hakan Pektaş’ın hazırladığı iddianameye göre olay şöyle gelişti: Afyon’un İscehisar Kasabası’nda yaşayan Akkuş ailesi, rahatsızlanan kızları Yeter Akkuş’u, Afyon Devlet Hastanesi’ne götürdü. Küçük kız, tedaviye cevap vermeyince doktorlar, Ankara Gazi Hastanesi’ne sevk ettiler. 2 ay Gazi Hastanesi’nde tedavi altında tutulmasına rağmen burada da tedaviye cevap vermeyen küçük kızın pankreasından şüphelenen doktorları, ameliyat edilmesi için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk ettiler.

Tahlillerde anlaşıldı

Yapılan tahlillerde küçük kızın kanında çok miktarda insüline rastlandı. Şeker hastası olmadığı halde kanında insülin bulunmasına şaşıran doktorlar, hasta kızla sohbet ederek olayı anlamaya çalıştılar. Yeter Akkuş, doktorlara şunları söyledi: "Babaannem şeker hastasıdır. Hatta bir bacağı bu hastalık yüzünden kesildi. Annem, babaannemin kullandığı ilaçtan bana veriyordu. Bir defasında sabah ve akşam kolumdan ve bacağımdan iğne yapınca bayılmışım. O yüzden beni hastaneye götürdüler."

Bunun üzerine hastane yönetimi resmi bir yazıyla, şeker hastası olmayan kızına insülin enjekte eden anne Fatma Akkuş (32) hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Pektaş, ailenin 6 çocuğunun da 5 veya 6 yaşlarına geldiklerinde öldüklerini belirledi.

Diğerlerine de verdim

Savcı Pektaş, anne Fatma Akkuş’u gözaltına aldırdı. 30 Mayıs’ta Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine konulan Fatma Akkuş, savcıya verdiği ifadesinde, küçük kızına insülin verdiğini itiraf etti. Daha önce ölen çocuklarına da zaman zaman insülin verdiğini söyleyen Akkuş, kayınvalidesinin baskılarına dayanamadığını, sık sık kavga ettiklerini, eşinin ilgisini üzerine çekebilmek için bunu yaptığını anlattı. Akkuş, "Kızım hastalanırsa kocam, kızımla ve benimle ilgilenir düşüncesiyle çocuklarıma ilaç veriyordum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Pektaş, anne Akkuş hakkında "olası kast ile kızını öldürmeye teşebbüs" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Akkuş’un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Savcılık araştıracak

Altı çocuğu küçük yaşlarda ölen baba Mehmet Akkuş’un kızı Yeter Akkuş’a bakamayacağına kanaat getiren Savcı Pektaş, verilen insülin nedeniyle beyninde hasar oluşan ve zekası gelişmeyen 13 yaşındaki kızı valilik kararı ile Ankara’da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirdi. Pektaş, daha önce öldükleri ortaya çıkan altı çocuğun da insülin verilerek öldürülüp öldürülmediğinin araştırılması için Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 02:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?