2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

61. Verem ve Propaganda Haftası

61. Verem ve Propaganda Haftası nedeniyle Afyonkarahisar'da düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, kendi makamında düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin yarışmaya büyük bir duyarlılık gösterdiğini söyledi. Bunun, öğrencilerin sosyal sorumluluk sahibi olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Dereceye giren ve yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ediyorum. Öğrencilerimizden edindikleri bilgileri diğer arkadaşlarına aktarmalarını bekliyoruz” dedi. Afyonkarahisar Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Atlıhan Sayın ise amaçlarının gençlere verem hastalığını öğretip, veremle mücadelede aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Verem hastalığından korkulmamalı ve iyi mücadele edilmelidir. İlaç tedavisinin takip edilmesi durumunda verem 6 ayda tedavi edilebilir" ifadelerini kullandı. Afyonkarahisar Verem Savaş Dispanseri Derneği Başkanı Ekrem Saraçoğlu da, öğrencilerin yarışmaya ilgi göstermesinden ve onları küçük de olsa hediyelerle ödüllendirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Konuşmaların ardından kompozisyon, şiir ve resim dalında birinci olan öğrenciler altınla ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. İlköğretim okulları arasında kompozisyon dalında Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Güldeniz Atmaca, liseler arasında da Sandıklı İmam Hatip Lisesi'nden Kadriye Ayan birinci oldu. Şiirde ilköğretim okulları arasında Sandıklı Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu'ndan Nafize Morgaz, liseler arasında ise Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nden Büşrü Sunar birinciliği elde etti. Resim yarışmasında ise Kadınana İlköğretim Okulu'ndan Merve Çakır'ın eseri birinci seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 17:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?