3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

7. Afyonkarahisar Jazz Festivali

7. Afyonkarahisar Jazz Festivali, Leona Prokopcova Jazz Quintet Grubu'nun verdiği konserle başladı. 

Afyonkarahisar, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Jazz Festivali'nin 7.'sine ev sahipliği yapıyor. Sanat Yönetmenliği'ni Hüseyin Başkadem'in yaptığı festival, Çek Cumhuriyeti'nden gelen Leona Prokopcova Jazz Quintet Grubu'nun, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve "Türk jazzının divası" olarak nitelendirilen merhum Nükhet Ruacan anısına verdiği muhteşem konserle başladı. Korel Termal Otel'in havuzbaşında gerçekleştirilen festivali, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve Uşak Valisi Kayhan Kavas ile birlikte çok sayıda sanatsever izledi. 4-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festival etkinlikleri çerçevesinde söyleşiler, sergiler, film ve dia gösterileri gerçekleştirilecek. 

Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, konserlerin en önemli özelliğinin, otel bahçelerinde, tren garında ve değişik mekanlarda festivalin farklı bir konseptte halkın ayağına gitmek istemesi ve onlarla özdeşleşmesi olduğunu belirterek, "Böyle mekanları kullanarak sosyal yaşantıya bir kalite ve uzantı getirmek istedik. Anadolu'da her şeye rağmen, jazz, klasik müzik veya sanatın bütün disiplinleri devam edebiliyormuş, sürdürülebiliyormuş. Afyonkarahisar'daki festival, Anadolu'daki birçok kente örnek oluyor ve onlara heyecan veriyor" dedi. 

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise şunları söyledi; "Afyonkarahisar gibi Anadolu'nun göbeğindeki bir ilimizde bu tür bir festivalin 7 yıl yaşatılması çok önemli bir olaydır. Bütün hemşehrilerimizin olaya olabildiğince sahip çıkması sevindiricidir. Bu anlamda çok mutluyum."
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 09:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?