3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

7.Afyonkarahisar Jazz Festivali

7. Afyonkarahisar Jazz Festivali 4-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Festivalin açılış konseri, geçtiğimiz haftalarda kaybedilen Türk cazının unutulmaz divası Nükhet Ruacan anısına yapılacak. Açılış konserini ünlü Çek kadın vokal Leona Prokopcova grubuyla birlikte verecek. Konuyla ilgili bilgiler veren festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen yenilikler arasında açıkhava ve sokak konserlerinin bulunduğunu söyledi. Tren garı, otel bahçesi gibi yeni mekanlarla kent ve festivalin bütünleşmesi ve halkla daha fazla buluşma olanağı sağlanacağını ifade eden Başkadem, "Afyonkarahisarlı caz tutkunlarını sevindirecek bir başka yenilik de arka arkaya gerçekleştirilen konserlerin festivalde yer alması. Afyonlu sanatseverler bu yıl müziğe doyacak. 

Ayrıca, 7. Afyonkarahisar Jazz Festivali'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da konserlerin yanısıra, sanat ve kültür söyleşileri, atölye çalışmaları, sergiler, kitap standları ve belgesel gösterimleri gibi pek çok etkinlik yer alıyor. Festival kapsamında kente gelen sanat ve kültür dünyasının önemli isimleri, Afyonkarahisar'a bağlı ilçe ve köy okullarındaki öğrencilerle sanatın pek çok farklı alanı ile müzik arasındaki etkileşimi konu alan söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirecekler" diye konuştu. Başkadem, festivaldeki tüm konserler ve etkinliklerin her zaman olduğu gibi ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi. 

Festivalde yer alacak sanatçılar ise şunlar: Leona Prokopcova Grubu, Infinite Beşlisi, saksofoncu Rostislav Fras ve grubu, S'aight Müzik Grubu, 7. Afyonkarahisar Jazz Festivali için özel olarak bir araya gelen Türk-Çek sanatçıların oluşturduğu Nilüfer Verdi Prag Trio, Uğur Güneş Trio, Grup Tangodeon Cazdan Tangoya, Triobio Gitar Üçlüsü ve The Planet Caz Beşlisi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 18:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?