3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

7 yıldır bitmeyen depremzede konutları

Afyonkarahisar'da 2002 yılında meydana gelen Sultandağı depreminden sonra depremzedeler için yapımına başlanan konutlar, 7 yıldır tamamlanamadı.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Sadıkbey Köyü İnaz sırtlarında depremzedeler için 2002 yılında yapımına başlanan 603 konut hala tamamlanamadı.

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi'nin yeni Başkanı Sefa Değirmen ve yönetim kurulu üyeleri, deprem konutları hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Kooperatif Başkanı Değirmen, 3 yıl içerisinde konutları tamamlayarak hak sahiplerine vereceklerini belirtti.

741 kişilik kooperatifte 138 konutunun tamamlandığını, ancak 603 kişilik konutların 7 yıldır tamamlanamadığını ve atıl bir şekilde beklediğini söyleyen Değirmen, konutların bulunduğu Demirçevre ve Sadıkbey köylerinin altyapı ve yol sorunlarını da çözeceklerini ifade etti.

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, "Kimsenin kuşkusu olmasın mal verip paramızı alamayız, iş yaparız, çalışırız, emeğimizin, alın teremizin karşılığını alamayız demesin. Çünkü işi yönetim kurulu ve denetim kurulu arkadaşlarımızla biz üstleniyoruz. İşi emanet usulü ile yapacağız. İş anahtar teslim yapılacak, hak ediş nakit olarak ödenecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?