1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

71'lik nine 37 yıldır lastik tamir ediyor

LASTİK TAMİRCİSİ NİNE

Sandıklı ilçesinde, lastik tamirciliği yapan 71 yaşındaki Vesile Akın yaptığı işle görenleri şaşkına çeviriyor.

Afyonkarahisar Sandıklı Sanayi Sitesi'nde, oğlu Ali Akın'ın dükkanında lastik tamir eden 71 yaşındaki Vesile Akın, ilçe halkının en sevdiği lastik tamircisi olarak biliniyor. Kadınların birçok alanda savcı, hakim, öğretmen, doktor, mühendis, asker, polis olduklarını hatırlatan Vesile Akın, kendisinin de lastik tamircisi olduğunu söyledi. Vesile Akın, oğlunun askere gitmesiyle birlikte yaklaşık 37 yıldır lastik tamirciliği yaptığını belirtti. Tüm araçların tekerini söküp takabildiğini anlatan Vesile Akın,

"Kadın eli değen yer temiz ve düzenli oluyor. 2006 yılında Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yılın ailesi seçildim. Oğlum Ali'nin askere gitmesiyle birlikte eşim Hüseyin de, 'dükkanı kapatacağım eleman bulamadım, hanım sen gel dükkanda çalış' dedi. Ben de bu söz üzerine lastik tamirciliğine başladım" dedi.

KADIN ÇALIŞMAZ TEPKİSİ

Lastik tamirciliğini öğrendikten sonra eşinin dükkana uğramadığını söyleyen Vesile Akın, birçok çırağı usta yaptığını anlattı. Her sabah saat 06.30'da dükkanı açtığını belirten Vesile Akın, şunları söyledi: "Lastik tamirciliğine ilk başladığım zamanlar tepki aldım. Bana 'Utanmıyor musun, kadınlar çalışmaz, evinde oturur' dediler. Ama bazıları da 'Aferin size' dedi. Kadınların eşlerine yardımcı olması evin bereketini artırır. 70 yaşındayım ölene kadar lastik tamirciliği yapmaya devam edeceğim. Çalışmak

bana güç veriyor. Hem çalışıyorum hem de aileme katkıda bulunuyorum. Lastik tamirciliğine başladığım ilk zamanlarda insanlar beni yadırgamıştı. Fakat onların lafına sözüne bakmadan lastik tamirciliğine devam ettim."

DUA EDİYOR

Vesile Akın'a araçlarının lastiklerini yaptırmaya gelen sürücüler ise, Vesile ninenin yaptığı lastiğin uzun bir süre patlamadığını iddia etti. Vesile Akın'ın lastik tamir ederken sürekli dua ettiğini belirten araç sürücüleri, lastik tamiri konusunda Vesile hanımdan başkasına gitmediklerini belirtti. Araç sürücüleri, Vesile Akın'ın diğer tamircilere oranla daha düzgün iş yaptığını öne sürdü.

LASTİK TAMİRCİSİ NİNE
LASTİK TAMİRCİSİ NİNE
LASTİK TAMİRCİSİ NİNE
LASTİK TAMİRCİSİ NİNE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 14:44:00
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 00:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?