3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

8 kişiyi öldüren katil zanlısı teslim oldu

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Karacaören beldesinde aralarında kardeşinin de bulunduğu 8 akrabasını öldüren Ömer Taşçı, jandarmaya teslim oldu. 

Olay, pazar günü miras meselesi yüzünden meydana geldi. 5 çocuk babası Ömer Taşçı (49), miras nedeniyle kardeşinin kayınvalidesi Ayşe Ertan (65), oğlu Kemal Ertan (45), gelini Hatice Ertan (38) ile torunu Ayşe Ertan'ı (12) traktör üzerinde öldürdü. Daha sonra 300 metre ilerideki kardeşinin bahçesine giden Ömer Taşçı, bu sefer kardeşi Ahmet Taşçı (45), eşi Hesna Taşçı (42), yeğenleri Handan (19) ve Mahmut Taşçı'yı (7) öldürdü. 

12 yaşındaki Süleyman Taşçı ise amcasının saldırısından kaçarak kurtuldu. Olayın ardından kayıplara karışan Ömer Taşçı, beldeyi çevreleyen dağlık ve ormanlık arazide izini kaybettirdi. Katliamın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken eğitimli köpeklerle dağlık arazide arama çalışması yaptı. Daha fazla kaçamayacağını anlayan Taşçı, dün gece saat 02:30 sıralarında Şuhut ilçesine bağlı Karaadilli beldesindeki jandarma karakoluna gelerek teslim oldu. Sabah erken saatlerde Şuhut Jandarma Komutanlığı'na getirilen Taşçı, ifadesinde suçunu itiraf etti. Taşçı'nın, katliamı bir ay önceden planladığı, olayın ardından kaçtığı dağlık arazide 3 gün boyunca kavun, karpuz ve üzüm yiyerek beslendiği öğrenildi. Katil zanlısı Taşçı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 10:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?