2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

84. yıl coşkusu

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 84. yıl dönümü, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Afyonkarahisar’daki kutlamalar bu yıl Afyon Lisesi tarafından organize edildi. Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen kutlamaların açılış konuşmasını yapan Afyon Lisesi Müdürü Mehmet Gürel Yardım, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un, "Bir daha yazılmaması dilenen" İstiklal Marşı’nı Türk milletine armağan ettiğini belirtti.

Eğitimcilerin görevinin 5 bin yıllık tarihi geçmişin nice 5 bin yıllara devam ettirilmesini sağlamak olduğunu kaydeden Yardım, "Atatürk, ’Öğrenmeden, çalışmadan ve yorulmadan rahat çalışma yollarını unsur haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’ diyerek, rahat çalışma yollarını unsur haline getirmemizi istemiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da, milliyetçiliği ve imanı bütünleştirerek, bu memlekete bir daha yazılmamasını dilediğimiz marşı hediye etmiştir. Yüce milletimizi, eşsiz adalet anlayışı içinde nice nesillere emanet etmek en büyük görevimiz olmalıdır" diye konuştu.

Afyon Lisesi Müdürü Mehmet Gürel Yardım’ın konuşmasının ardından, İstiklal Marşı’nın yazıldığı ortam ve Mehmet Akif Ersoy’un edebi kişiliği hakkında katılımcıları bilgiler verildi. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenlerine Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, AK Parti Milletvekili Mahmut Koçak, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Tufan, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 14:28:48
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 18:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?