1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

ABD kendi tarihine baksın

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ermeni tasarısı konusunda şunları söyledi: "Fatih Sultan Mehmet 1453'te İstanbul'u fethedince Ermeni Patriğini İstanbul'a getirerek bir patrikhane kurulmasına müsaade etmiştir. Biz bütün azınlıklara serbestçe inançlarını yaşamaları için millet olarak her türlü imkanı verdik. Osmanlı en kuvvetli olduğu zamanlarda isteseydi bunları imha ederdi ama öyle yapmadı" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen 'Katı Atık ve Atıksu Yönetimi, Yatırım İhtiyacı ve Finansman Kaynakları Toplantısı' Afyonkarahisar'da başladı. Toplantıya Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Anemon Afyon Termal Otel'de düzenlenen 'Katı Atık ve Atıksu Yönetimi, Yatırım İhtiyacı ve Finansman Kaynakları Toplantısı'nda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Samsun DSİ tarafından 39 milyon TL'ye yaptırılan Kumköy hidroelektrik santralinin özel sektöre 5 milyon TL'ye devrine ilişkin soruşturma başlatılmasına yönelik soruya Bakan Eroğlu, şu an bir ön hesaplama yaptıklarını ve kesin bir hesaplamanın olmadığını ifade etti.

Bakan Eroğlu, o konuda kesin hesap yapılmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu bir ön hesaptır. Kesin hesap yapıldıktan sonra rakamlar ortaya çıkacaktır. Bu işler yapılırken tahmini bir bedel belirlenir. Herhangi bir kurumun ya da devletin zarara uğratılması söz konusu değildir. Zaten konu mahkemeye intikal etmiştir. Bu durum bundan ibarettir. Herhangi bir husus olduğu kanaatinde değilim çünkü kesin hesaplar bitmedi. Kesin hesaplar bitince bunlar kuruşu kuruşuna ortaya çıkacaktır ve gerekli para şirketten alınacaktır."

ABD ÖNCE KENDİ GEÇMİŞİNE BAKSIN

Bakan Veysel Eroğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi tarafından Ermeni tasarısının 1 oy farkla kabul edilmesine tepki gösterdi. Hükümetin gerekli tavrı gösterdiğini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu: "Hükümetimizin tavrı çok açıktır. Zaten bu konuda Dışişleri Bakanlığımız gerekli beyanatı vermiştir. Biz asla hiçbir unsur ve azınlığa zulmetmedik. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Tehciri bahane ediyorlar. Tehcir biliyorsunuz bir takım Ermenilerin Osmanlı ordusu harp ederken orduyu arkadan vurmaları nedeniyle onları daha emin bölgelere taşımak için yapılan işlemdir."

Ermenilerle asırlarca sulh ve sükun içinde yaşadığımızı anlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer imha etmek söz konusu olsaydı Osmanlı en kuvvetli olduğu zamanlarda imha ederdi. Öyle yapmadığı gibi Fatih Sultan Mehmet 1453'te İstanbul'u fethedince Ermeni Patriğini İstanbul'a getirerek bir patrikhane kurulmasına müsaade etmiştir. Biz bütün azınlıklara serbestçe inançlarını yaşamaları için millet olarak her türlü imkanı verdik. Evvela ABD lütfen kendi tarihine baksın. Kızılderililere baksın. Diğer ülkeler Afrika'da yaptıklarına baksın. Kunta Kinte filmini tekrar izlemelerini tavsiye ediyorum. Azınlıklar bizim için önemli. Onlara her türlü hak, hukuk ve dini inançlarını korumak için Osmanlıdan, Selçukludan bu yana gerekli müsamaha, gerekli destek ve her türlü himaye gösterilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti olarak da göstermeye devam ediyoruz. Bunlar tamamen siyasidir. Bu konuda ABD Başkanı'nın da gerekli titizliği göstereceğine inanıyorum."

BİZ SUYU SOYDAŞLARIMIZA GÖTÜRÜYORUZ

Bir İngiliz gazetesinin "Kıbrıs'a barışı su getirebilir" şeklindeki haber ile ilgili olarak yorum yapan Eroğlu, suyun KKTC'deki soydaşlara götürüldüğünü söyledi. Bakan Eroğlu, "Biz suyu Kıbrıs için getiriyoruz. İsteyen alır isteyen almaz. Zaten bizim de biz size su veriyoruz diye bir hevesimiz de yok. Talep olması halinde bu konuyu görüşecek olan yer hükümetimizdir. Kendi kendilerine bence, gelin güvey olmalarını doğru bulmuyorum. Biz bu suyu KKTC'ye oradaki soydaşlarımıza götürüyoruz" dedi.

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:23:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 15:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?