2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

ABİGEM KOBİ'lere 'derman' olacak

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ticaret ve sanayi odaları tarafından desteklenen AB İş Geliştirme Merkezleri'nin (ABİGEM) sayısı 11'e yükseliyor.


2002 yılında Gaziantep, İzmir ve Kocaeli illerinde kurulan ABİGEM'ler, 2008'in Ağustos ayı itibariyle Afyonkarahisar, Çorum, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Malatya illerinde de hizmet vermeye başlayacak. KOBİ'lere danışmanlık ve eğitim hizmeti verecek olan merkezler, KOBİ'lerin ekonomik gelişimlerini destekleyecek. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu'nda yapılan, Afyonkarahisar ABİGEM'in tanıtım toplantısında konuşan ABİGEM yetkilisi Jean Jacgues Kudela, projenin amacının genel iş süreçlerini ve operasyonlarını destekleyerek, Türk KOBİ'lerinin rekabet edebilirliğini arttırmak olduğunu söyledi. Proje vasıtasıyla merkezlerin kurulduğu illerin sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkıda bulunacağını anlatan Kudela, “İş merkezleri, mevcut ve yeni kurulan KOBİ'lere bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlayarak ekonomik gelişimlerini destekleyecektir. Bu projede üç Avrupa danışmanlık ekibi bulunmaktadır. Birinci ekip Türkiye'deki birçok il ile karşılaştırıldığında oldukça endüstrileşmiş bölgeler olan Denizli, Eskişehir, Kayseri ve Konya'daki dört iş merkezinden sorumlu olacaktır. İkinci ekip Afyonkarahisar, Çorum, Erzurum ve Malatya bölgelerinde aynı görevleri üstlenecektir. Üçüncü ekip ise TOBB tarafından desteklenip koordine edilecek ulusal bir iş merkezi ağı oluşturacak ve daha sonra bu iş merkezleri dünyaya açacaktır” dedi.


ABİGEM yetkilisi Tamer Öztin ise KOBİ'lere sunulacak hizmetler hakkında bilgilerer vererek, şunları söyledi; "İş merkezlerimiz KOBİ'lere, iş geliştirme danışmanlığı, eğitim programları, ihracat geliştirme, uluslararasılaşma ve pazarlama programları, yenilikçilik, araştırma ve geliştirme, kümelenme ve ağ oluşturma, insan kaynakları yönetimi, yerel ve uluslar arası mali ve teşvik edici birimlere erişim ve özel projeler geliştirmeleri konusunda danışmanlık ve destek hizmeti sağlayacaktır.”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter de, Afyonkarahisar'daki işletmelerin yüzde 99'unun küçük ve orta işletmelerden oluştuğuna dikkat çekerek, ABİGEM'in kent için önemli bir proje olduğunu vurguladı.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?