2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Acıgöl paylaşılamıyor

Afyon’un Başmakçı İlçesi Belediye Başkanı Ali Kartçı, Acıgöl’ün kuruduğu şeklindeki haberlerin Denizlililer tarafından kasıtlı çıkarıldığını savunurken, Denizli’nin Çardak İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Ekecan da, Çardak sınırları içerisinde bulunan gölün bazı kısımlarının turizme kazandırılmaya çalışıldığını söyledi.

16 bin 500 hektarlık alana sahip, sığ bir tektonik göl özelliği taşıyan, dağlardan gelen akımlar ve kaynak sularıyla beslenen, Tuz Gölü’nden sonra Türkiye’nin en tuzlu ikinci gölü ve ayrıca Türkiye’de flamingoların ürediği beş alandan birisi olan Acıgöl, tartışmalara neden oluyor. Acıgöl’ün hemen yanında bulunan Afyon’un Başmakçı İlçesi’nin Belediye Başkanı Ali Kartçı, geçtiğimiz aylarda bazı basın yayın organlarında yer alan, "Acıgöl’ün tamamen kuruduğu ve su seviyesinin düştüğü" şeklindeki haberlerin Denizlililer tarafından kasıtlı olarak yaptırıldığını ileri sürdü.

Denizli’de yayımlanan bazı dergilerde, Acıgöl ve flamingolara yer verilerek, Acıgöl’ün Denizli’ye ait olduğunun gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Başkan Kartçı, "Gölün su seviyeninin düştüğü ya da kuruduğu şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Herkes ilçemize gelerek gölü görebilir. Denizlili bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak çıkarılan bu tür haberleri kınıyoruz. Acıgöl, hem Denizli’nin hem de Afyon’un ortak gölüdür. Ancak gölün büyük bir kısmı Afyon sınırları içerisindedir. Bu gerçeği artık Denizlili vatandaşların bilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Denizli’nin Çardak İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Ekecan, Denizli’deki bir dernek tarafından Acıgöl’ün turizme kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Acıgöl’ün bir doğa harikası olduğunu kaydeden Başkan Ekecan, gölün, Denizli sınırları içerisinde yer alan kısımlarının kendilerini ilgilendirdiğini ve bu tür haberlerde kasıt olmayacağını sözlerine ekledi.

Afyon-İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 16:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?