30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Acılı anne asker kaçağı oğlunu arıyor

Afyonkarahisar'da bir kadın, askerden izine geldiğinde birliğine tekrar teslim olmayan oğlunu arıyor. 

Geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen asker uğurlama töreniyle Afyonkarahisar'ın Kızılören İlçesi'nden vatani görevini yapmak üzere birliğine giden İbrahim Aksöz, dağıtım izninin ardından Hatay Serinyol'daki birliğine teslim olmak için ilçeden ayrıldı. 

Kısa bir süre sonra tekrar Kızılören İlçesi'ne dönen İbrahim Aksöz, evinde bir gün geçirdikten sonra ortadan kayboldu. Oğlundan 5 aydır haber alamadığını ve en son ağustos ayında kendisini ziyaret ettiğini belirten Ayşe Aksöz, oğlunun maaşını çektiği bankamatik kartını da yanında götürdüğünü söyledi. Oğlunun parasız kalmaması için kartını iptal ettirmediğini ifade eden Aksöz, "Mayıs'ın 23'ünde hep beraber askere uğurladık. Yemin merasimi oldu. Oğlum kötü olurum diye benim gitmemi istemedi. Yemin merasiminden sonra geldi, gezdi tozdu. 

Daha sonra Hatay Serinyol'a askere uğurladık. 40 gün kadar orada kaldı. Ondan sonra bana 'Anne oraya geleyim' dedi. Ben de 'Ne yapacaksın, gelme' dedim. Arkadaşları da 2 ay sonra dağıtıma gelmişlerdi. Onlar için geldiğini düşündük. 11 gün geçirdik. Yeniden birliğine gitti zannettik. 17 gün sonra eve geldi. O zaman kaçak olduğunu öğrendim. Evde bir gün kaldı ve kayboldu. Benim maaş kartımı da almış. İstanbul'dan kartla para çekmiş. Ancak ben kapatmadım. O benim bir tek güvencem, evladım. Ablasından para istemiş. Umut ettik birliğine döner diye yine teslim olmamış. Ölü veya diri hiçbir haber alamadım. Hiç telefon açmıyor. Dayanma gücüm kalmadı" diye konuştu. 

Anne Ayşe Aksöz, oğlunu tanıyanların en yakın güvenlik güçlerine haber vermelerini isteyerek, askerlik vazifesini tamamlaması gerektiğini sözlerine ekledi. 
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 15:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?