4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

ADD'de yeni yönetim belli oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

ADD Afyonkarahisar Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kocatepe Konferans Salonunda yapıldı. ADD Şube eski Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Emir, derneğin bir dönem önceki Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yılmaz'ın Antalya'ya gitmesi nedeniyle 17 Eylül 2007 tarihinde istifa ettiğini hatırlattı. Dernek yönetim kurulunun; Salman Korkmaz, Dr. Serap Demir, Ahmet Sabit Pekin, Dr. Fatma Aktepe, Akif Öztürk ve Nesibe Çolakoğlu'ndan oluşturulduğunu kaydeden Şube Başkanı Emir; "Aramızda yapılan görev dağılımına göre arkadaşlarım bana yönetim kurulu başkanlığı görevini vermişlerdir. Yönetim kurulumuz görev süresi içerisinde uyum içerisinde çalışmalarını sürdürmüştür. Çalışmalarımızın amacı derneğimizin faaliyetlerini Afyonkarahisar halkına tanıtmak, ortak değerlerimiz olan vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak bilincinin geliştirilmesinde ve kökleştirilmesinde eğitimin önemini vurgulamaktır" diye konuştu.

ADD'nin kamu yararına çalışan derneklerden olduğunu söyleyen Şube eski Başkanı Yrd. Doç. Dr Oktay Emir, dernek faaliyetlerinin yürütülmesinde ülke ve toplumsal kalkınma ve gelişmenin yanı sıra ulusal bilincin canlı tutulması konusunda toplumsal hassasiyetlerin dikkate alındığını kaydetti. Birlik, beraberlik ve toplumsal barışın, milli benliğin ve ulusal kimlik bilincinin kazandırılıp korunmasında Atatürk'ün, "Ne mutlu Türküm diyene."özdeyişinde anlam bulan Türk Milliyetçiliğinin birlik ve beraberlik için tek etkili unsur olmaya devam edeceğini dile getiren Oktay Emir şöyle konuştu:  "Türk insanının özünde var olan toplumsal zenginliklerle vatan topraklarımızda bulunan doğal zenginliklerin ortaya çıkarılmasında ülke insanının yaşam kalitesinin geliştirilmesinde etkili ve yeterli eğitimin gerekliliği yadsınamaz. Bu cümleden hareketle başarılı çocuklarımızın eğitimlerini sürdürebilmeleri, ülkesi ve milletine yararlı iyi bir insan ve vatandaş olabilmesi için gerekli maddi manevi desteğin verilmesinin gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede 2007-2008 öğretim yılında 14 üniversite
öğrencisine aylık 50 TL, 2008-2009 öğretim yılında 20 üniversite öğrencisine aylık 40 TL burs verilmiştir. Derneğimize burs desteği veren Afyonkarahisarlı hayırsever işadamlarına ve üyelerimize teşekkür ediyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından çalışma raporları ve denetim kurullarının raporlarının okunmasının ardından seçimlere geçildi. 56 üyenin katıldığı seçimlerde 41 delege oy kullandı. Oy kulamla sonrası 7 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Yönetim Kuruluna Salman Korkmaz 41oy, Nesibe Çolakoğlu 40 oy, Mesut Arısoy 39 oy, Yavuz Demir 38 oy, Sezgin Yılmaz 36 oy, Akif Öztürk 22 oy ve Zeki Çelik 13 oy aldı. Yapılan oylama sonunda yönetime giren 7 kişi hafta içerisinde yapacakları toplantı ile Şube Başkanını belirleyecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 22:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?