3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

AF-EL ürünleri sanal alemde

Afyon El Sanatları Üretim ve Pazarlama (AF-EL) Kooperatifi tarafından oluşturulan internet sitesinde, kilimler ve hediyelik eşya ürünleri yurt dışına satılıyor.

İnternet sitesinin 2.5 ay önce hizmete girdiğini belirten AF-EL Kooperatifi Büro Sorumlusu Hüseyin Çelikoğlu, "Halılarımızı almak isteyenler internet sitemize girip çeşitlerimizi görebiliyor. Bu sitemize Türkiye’den ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir. Yurt dışında oturan vatandaşlarımız da buradan halılarımızı beğenip satın alıyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Amerika’da oturan bir vatandaşa satış yaptık. Yurt içinden de İstanbul, İzmir gibi şehirlerden teklifler var. Satın almak isteyenler sitemize girdiklerinde halılarımıza bakıyor, renk, desen beğeniyor, ölçü veriyor. Ona göre biz gönderiyoruz. Şu anda sitede 24 adet halı çeşidi ve 25 adet hediyelik eşya sergileniyor. Halıların metrekaresi 80 milyon liradan satılıyor. Afyon’daki alıcılarda buraya geliyorlar. Amacımız kaybolmaya yüz tutmuş sanatları yeniden canlandırmak" dedi.

Kilimlerden Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi’ne sergilenmek üzere verdiklerini de ifade eden Çelikoğlu, "Bu kilimler Bayat’taki kilimlerden daha ucuza satılıyor. Kilimlerimiz Dinar Yıprak, İscehisar Çatağal, Kurtyurdu ve İhsaniye Ayazini’nde dokunuyor ve burada satılıyor. Önümüzdeki günlerde kilimler ve el sanatları ürünleri, İscehisar’da açılacak olan Showroom’da sergilenecek" diye konuştu.

afyon
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:50:33
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?