2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon: AKP'de sevinç MHP'de hüzün var

28 Mart 2004 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, resmi olmayan sonuçlara göre 30 bin 740 oy alarak Afyon Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Abdullah Kaptan, sevginin olduğu yere hizmetin de kendiliğinden geleceğini söyledi.

Yarın görevi mevcut Belediye Başkanı Hayrettin Barut’tan devralması beklenen Kaptan, dün gece geç saatlerde AK Parti İl Teşkilatı’nda tebrikleri kabul etti. Sonuçların açıklanmasının ardından, partililerin "Afyon caddelerinde zafer turu atalım" isteğini geri çeviren Abdullah Kaptan, "Biz Afyon’a hizmetimizle sesimizi duyuralım. Gecenin bir yarısı caddelere çıkıp, bağırarak insanları rahatsız etmeye hakkımız yok" dedi.
Afyon’a ilk olarak sevgi ve saygıyı getireceklerini vurgulayan Kaptan, "Kişiler arasındaki sevgi, saygı ve muhabbeti sağlayacağız. Sevginin olduğu yerde hizmet kendiliğinden gelir. Afyon, artık iktidarın nimetlerinden yararlanacak. İktidarın yerelde de olması, Afyon’a gelecek hizmetler açısından iyi sonuçlar getirecek. Afyon bize bir görev verdi. Biz de hizmetin en iyisini sunmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Bu arada, 18 Nisan 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde 17 binin üzerinde oy alarak belediye başkanı seçilen ve son seçimlerde MHP’den yeniden aday olan Hayrettin Barut ise 20 bin 833 oy aldı. Afyon’un yeni Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’a başarılar dileyen Barut, "Afyon, hizmet ile iktidar arasında sıkışmış, iktidarı tercih etmiştir. Görevim boyunca hiçbir namussuzluğum ve şerefsizliğim olmadı. Ben sadece namuslu olmanın bedelini ödedim. Bu seçimlerde bir dünyayı kaybettim ama öbür dünyayı kazandım. Başkan olamasam da kenara çekilmeyeceğim ve Afyon’a hizmet edeceğim. Aslen Elazığlı olmam nedeniyle, seçimlerin ardından buradan kaçacağımı söylediler. Ama ben Afyon’dan hiçbir yere gitmiyorum. Gerekirse simit satar, yine burada kalırım" dedi.

AFYON-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 12:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?