2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon: Başkan Kaptan: Cumhuriyet tarihinin en borçlu belediyesini devraldım

Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, belediyenin 37.5 trilyon borcu olduğunu belirterek, "Afyon Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemine, geçtiğimiz 5 yılda gerçekleşen kötü yönetimle ulaşmıştır" dedi.

Belediye Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, bundan sonra bütçe disiplinine uyulması, gider denetiminin yapılması, belediye kadrolarında gereksiz çalışan bulundurulmaması, yapılacak yatırım ve hizmetlerde plan, program ve bütçeye uygunluk ilkelerini benimseyeceklerini söyledi. Afyon Belediyesi’nin sahip olduğu kaynakların kullanılırken, azami tasarrufa dikkat edileceğini vurgulayan Kaptan, yeni dönemin, tasarrufun ve optimum yatırımların yapıldığı bir dönem olacağını ifade etti.

Belediye eski Başkanı Hayrettin Barut döneminde satışı yapılan gayrimenkul sayısının 778 olduğunu kaydeden Kaptan, "Geçtiğimiz 5 yıllık çalışma dönemi içinde yapılan gayrimenkul satışları, kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında olmuştu. Gayrimenkul satışlarının yoğunlukla yapıldığı bu dönemde, 35 ayrı satış ihalesi sonrasında toplam 12 trilyon 79 milyarlık gelir elde edilmiştir. 1999 mali yılı bütçesi kesinleşen rakamlarının 4 trilyon 746 milyar 779 milyon lira olduğu göz önüne alınırsa, elde edilen gayrimenkul gelirlerinin Afyon Belediyesi için ne kadar büyük bir orana ulaştığı ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Afyon Belediyesi’nin, geçen 5 yıllık dönemde öncelikle mali yönden çok kötü yönetildiğini savunan Başkan Kaptan, şunları söyledi: "Belli bir plan ve program doğrultusunda çalışma sergilenmeyen bu dönemde, İller Bankası tarafından yapılan ve programı Afyon Belediyesi tarafından belirlenen yatırımların geri ödemeleri, aynı dönem içinde ötelenme yoluna gidilmiş, bu borç neredeyse yatırım miktarının yarısını bulan gecikme faiziyle birlikte artmıştır. Afyon Belediyesi’nin, İller Bankası dahil olmak üzere toplam 37.5 trilyon borcu vardır. Ne yazık ki Afyon Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemine geçtiğimiz 5 yılda gerçekleşen kötü yönetimle ulaşmıştır. Bu borç rakamı, kesinleşen 2003 yılı bütçesinden daha fazla büyüklükteki borç yüküdür. İller Bankası borçları ödenmeyerek ötelenmiş, gayrimenkul satışları sırasında elde edilen kaynaklar yerinde kullanılmamış, mali yönetim sırasında Afyon şehir merkezi için en kısa sürede yapılması gereken ve şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntıları giderebilecek yatırımlar tercih edilmemiştir."

AFYON-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 15:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?