2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon: Eski Müsteşar'dan ilginç yorum: 'Türkiye kuşatma altında'

Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Kuşatılan Türkiye" konulu konferansta konuşan Yazıcıoğlu, tarihini bilmeyen toplulukların ebediyen yok olmaya mahkum olduklarını ifade etti. "Ne zaman tarihten uzaklaşırsak hep sorunlarla karşılaşmış ve parçalanmışızdır" Yazıcıoğlu, "Gelmiş geçmiş ne kadar millet, kavim ve ırk varsa, bunlar bir şekilde Türk milletiyle karşı karşıya gelmiştir. Bizim Türk dediğimizde anladığımız elbette bir ırktır. Ancak Türk milleti hiçbir zaman ırkçı olmamış ve millet kavramını geliştirmiştir" diye konuştu.

ABD'nin yeni bir devlet ve insan hakları tanımını yaptığını ve bunu dünyaya kabul ettirmek istediğini kaydeden Yazıcıoğlu, şunları söyledi; "Türkiye, kendine göre bir idari, ekonomi, siyasi ve dünya anlayışı oluşturamaz. Mutlaka biz de değişeceğiz ama köklerimizden uzaklaşmadan, milli benliğimizi kaybetmeden. Türkiye adeta kuşatma altında. Kapalı kapılar arkasında bazı görüşmeler yapılıyor.

Ancak görüşmelerin hiçbirisi halk tarafından bilinmiyor. Amerika yeni bir dünya imparatorudur. Kendini daha fazla güçlendirebilmek ve kendi insanının refahını daha yükseklere çekebilmek için çok ciddi mücadele veriyor"
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rıza Çerçel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 10:45:12
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?