3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon: Rektörler arasında tartışma çıktı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr Lütfi Çakmakçı’nın önceki gün Afyon’da verdiği "Üniversite ve Teknokentle Yeniliklere Açılım" konulu konferansı tartışmalara neden oldu. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) verdiği konferansa, davet edildiği halde katılmadığı gerekçesiyle meslektaşı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir’i eleştiren Çakmakçı’ya AKÜ’den tepki geldi.

AKÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Süleyman Demirel Üniversitesi’nden 22 Mart 2004 tarihinde yeri, saati, hangi kuruluşla ortaklaşa yapılacağı ve broşürü basılmış ve ekine konulmuş bir yazı alınmıştır. Yazıda ’12 Nisan 2004 pazartesi günü saat 13.30’da ’Bilimsel ve Teknolojik Gelişimi Paylaşım Günü’nü Afyon Sanayi ve Ticaret Odası’nda yapmayı düşünmekteyiz’ ifadelerine yer verilmiş, ayrıca öneri ve katkılarımız istenmiştir. Bu yazı alındıktan hemen sonra üniversitemizce bu tür organizasyonları düzenleyen birimimiz tarafından telefonla Afyon Sanayi ve Ticaret Odası aranarak konu ile ilgili bilgi istenmiştir. ATSO yetkilileri konferansın konusunun, gününün, saatinin, yerinin ve programının önceden belirlendiğini ve planlandığını belirtmişlerdir. Bunun üzerine Süleyman Demirel Üniversitesi yetkilileri telefonla aranarak konferansla ilgili herşeyin belirlendiğini buna rağmen üniversitemizden ve bizden istekleri sorulmuş ve buna karşılık sadece dinleyici olarak katılımın sağlanması ve salonun doldurulmasının istendiği yanıtı alınmıştır" denildi.

Kendilerinin davet edilme biçiminin eleştirildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"SDÜ Rektörü’nün bu etkinliği, ’Bilimsel ve Teknolojik Gelişimi Paylaşım Günü’ adını taşımasına karşın düşünce, planlama ve hazırlık aşamalarının hiç birinde üniversitemize bilgi verilmemiş, etkinliğin günü, saati ve yeri netleştirildikten sonra sadece pasif bir dinleyici katılımı beklenmiştir. Buna karşı üniversitemizden bu konudaki en yetkin ve konunun uzmanı iki değerli öğretim üyesi konferansa katılmış ve toplam 9 katılımcının 2’sini oluşturmuştur. SDÜ yetkililerinin ilimizde, bizim bilgimiz dışında hazırlanan bu etkinliğe katılmamızın ve işbirliğimizin içtenlikle istenildiği konusunda kuşku uyandırıcı davranışlar sergilenmesinin bilimsel ve mesleki etik kurallara uymadığı bir gerçektir. Bilim ve teknoloji gibi son derece önemli iki konuda paylaşımın amaçlandığı bir etkinlikten üniversitenin herşey bittikten sonra haberdar edilmesi ve pasif katılım beklenmesi üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. SDÜ Rektörü’nün hazırlamış olduğu bu etkinliğe çok az sayıda katılımın olması sonucunda, tümüyle duygusal olarak ve boş sözlerle ifade edilen bu durumu kınadığımızı belirtiriz. Kendilerine sadece figüran arayan şovmenlere böyle bir fırsatı asla vermeyiz."

AFYON-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 15:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?