2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon: sıcaklar suç orananda artışı neden oluyor...

Açıklamalarda bulunan Özel, yaz aylarında mala ve şahsa karşı işlenen suçlarda ciddi bir artış olduğunu belirterek, bunun, gerek istatistiki bilgiler, gerekse bilim adamları tarafından doğrulandığını kaydetti.

 İşlenen suçlar sebebiyle yazın daha fazla ekip görevlendirdiklerini ifade eden İsmail Özel, "Kriminalojik olarak incelendiğinde, troit bezlerindeki salgının beyine etkisinden dolayı insanlar yaz aylarında daha çok suç işliyor. Vatandaşlar bildiklerini bizimle paylaşsın, gördüklerini bize anlatsın. Suçluların arkasından koşmasın" diye konuştu.


İşlenen suçlarda tanıklığın da çok önemli olduğunu vurgulayan Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel, şunları söyledi:


"Tanıklık konusunda vatandaşlarımızın kafalarında bir çekince var. Vatandaşlar, tanıklığı ispiyonculuk olarak algılıyor. Aslında öyle bir şey yok. Bu yurttaşlık görevidir. Suç işleyenler ile normal vatandaşın ayrılması lazım. ’Bugün bana bir şey olmadı’ deyip işin kenarından geçmemek lazım. İşlediği suçun cezasını alamayan zanlı cesaretlenir. ’Bir defa yaptım, diğerinde de bir şey olmaz’ derler. Huzurlu olmak istiyorsak, bunu bulup olduğu gibi ispat etmemiz lazım. Siz ispat edemezseniz, sanık beraat eder. Tanıklığın dışında bizimde araştırdığımız konular oluyor. Bunlardan birisi de delilden sanığa gitmek. Olay mahallini çok iyi incelemek gerekir. Artık suçlular da kendilerine göre farklılık gösteriyor."

iha-afyon
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 13:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?