2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon AKÜ sınavlarını zorlu geçti

AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun 1-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan özel yetenek giriş sınavları için başvurular 20 Ağustos Cuma günü sona ermişti. Başvurular, Ahmet Karahisari Kampusü’nde bulunan BESYO’da 16-20 Ağustos tarihleri arasında 5 gün sürmüş, bu süre içinde 259 erkek ve 83 bayan olmak üzere toplam 342 öğrenci adayı BESYO özel yetenek giriş sınavlarına katılmak için başvuruda bulunmuştu.

Sınavların ilk etabı olan koşu için Ali Çetinkaya Kampusü’nde bulunan Mehmet Sami Hancıoğlu Stadyumu’na gelen adaylar, burada toprak sürprizi ile karşılaştılar. Koşunun yapılacağı piste yeni dökülen ve adeta çamuru andıran toprak, koşu yapacak erkek ve bayan adayları zor durumda bıraktı. Duruma tepki gösteren adaylar, zor şartlar altında da olsa koşuyu tamamlamak zorunda kaldı. Koşularda elenen adaylar, pistin bozuk olması nedeniyle AKÜ yetkililerini suçladılar.

AKÜ’de yaşanan sınav rezaletinin yanısıra, bugün Ahmet Karahisari Kampusü’nde yapılacak olan kondisyon ve beceri testini görüntülemeye giden basın mensupları, yetkililer tarafından içeriye alınmadı. AKÜ yetkilileri, sınav sonuçlarının, kantine kurulan televizyon vasıtasıyla takip edilmesini istedi.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 09:39:55
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?