3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon Belediyesi'nde devir teslim

28 Mart yerel seçimlerinde Afyon Belediye Başkanlığı'na seçilen AKP adayı Abdullah Kaptan, görevi MHP'li Belediye eski Başkanı Hayrettin Barut'tan devraldı. Kaptan, Barut tarafından belediye binası önünde "Karahisar Kalesi" şarkısı ve çiçeklerle karşılandı.
AKP Milletvekilleri Mahmut Koçak, İbrahim Hakkı Aşkar, Halil Aydoğan, İl Başkanı Burhanettin Çoban ve kalabalık bir partili grup ile birlikte saat 14.00 sıralarında Afyon Adliyesi'ne gelen Kaptan, burada İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ümit Özmen'den mazbatasını aldı. Kaptan ve partililer daha sonra Afyon Belediyesi'ne yürüdü. AKP İl Başkanı Burhanettin Çoban, bu esnada slogan atılmaması için partilileri sık sık uyardı. Afyon'un yeni Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ı, Belediye binası önüne "Karahisar Kalesi" türküsü ve çiçeklerle karşılayan MHP'li Belediye eski Başkanı Hayrettin Barut, yeni Başkan'a görevinde başarılar diledi. Barut, makam otomobiliyle son kez götürülme teklifini ise geri çevirdi. Kaptan için ayrıca bir de koç kurban edildi.
Belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, merkezi ve yerel yönetimin işbirliği ile Afyon'u kalkındıracaklarını söyledi. Kaptan'ın konuşmasının ardından dua okundu.
Bu arada, belediye binası önündeki aşırı izdiham nedeniyle partililer ve basın mensupları zor anlar yaşadı. Konuşmasının ardından belediye girişindeki zabıtaları selamlayan Kaptan, aşırı kalabalık nedeniyle Makam odası yerine Belediye Meclis Toplantı Salonu'na girdi.
Önce basın mensuplarına poz veren Kaptan, daha sonra gelen tebrikleri kabul etti. Afyon Belediyesi'ndeki devir-teslim törenini yaklaşık 40 basın mensubu takip etti.
AFYON-İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 20:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?