2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Afyon bir kavşaktır'

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Celaletdin Gürel, Afyonkarahisar'a ait olan değerlerin, marka olarak pekiştirilmesi gerektiğini bildirdi.


ATSO Ağustos ayı meclis toplantısının ardından basın bildirisi yayınlayan Gürel, Türkiye'nin dünya içindeki jeopolitik konumunun, Afyonkarahisar'ın ülke içindeki jeopolitik konumu ile benzerliği olduğuna dikkat çekti. Bu jeopolitik benzerliğin dışında, sorunların da benzer olduğunu belirten Gürel, şu ifadelere yer verdi; "Bize göre bu sorunlarının başında kendini tanıtamamak vardır. Ülkemiz gibi, memleketimiz Afyonkarahisarımız da bir kavşaktır. Aslında kendimizi tanıtmak, çok zor değil, aksine çok da kolaydır. Jeopolitik konumumuz bize doğal, ucuz bir tanıtım imkanını zaten sunmaktadır. Bize düşen, bahşedilen doğal kaynaklarımızı, ürettiğimiz lezzetleri marka haline getirmektir. Odamız tarafından bu bilinçle bir kısım doğal kaynaklarımız ve ürünlerimiz için coğrafi işaret tescillerinin alınması çalışması başlatılmış ve bu coğrafi işaret tescilleri Afyonkarahisarımız adına müseccel hale getirilmiştir. Bu değerler, lezzetler bizimdir. Bunun bir adım daha ötesi markalaşma olmalıdır."


Afyonkarahisar'a ait olan değerlerin marka olarak pekiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gürel, bildirinin son bölümünde şu görüşlere yer verdi; "Markalaşmanın bir süreç olduğu, salt marka tescilleri ile bir yere gelinemeyeceği sürekli hatırda tutulmalı, zaten kaliteli olan ürünlerimizin, doğal kaynaklarımızın pazarlanması markalaşma ile sürdürülmelidir. Markalarımızı bir mülkiyet göstergesi olmaktan, bir levha olmaktan öteye taşıyıp, bilgilendirme ve müşteriyi haberdar etme ona güven duygusu verme aracı olarak kullanmayı başarmalıyız. Kaliteli ve ucuz olabiliriz fakat markalaşmadıkça, artan rekabet içerisinde pazar ve para kazanma şansımızın yitirilebileceğini göz ardı etmemeliyiz."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 11:57:16
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 12:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?