3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon evleri kurtulacak

Başkan Kaptan, bu projenin Avrupa fonları ile desteklenmesi için girişimde bulunacaklarını söyledi. Tarihi ev ve işyerlerinin bulunduğu mahallede çıkan yangından ders alınması gerektiğini söyleyen Kaptan, marangoz atölyesi gibi işyerlerinin şehir merkezi dışına taşınması için çalışma yapacaklarını söyledi.

aptan, tarihi dokusu ile ahşap binaların ve dar sokakların içinde yer alan marangoz ve kumaş tüccarlarının bulunduğu mekanda çıkan yangında Afyon’un büyük bir tehlike atlattığını söyledi. Kaptan, Vali Muzaffer Dilek’in başkanlığında toplanan kriz merkezindeki görüşmelerde bu tür iş yerlerinin tarihi dokunun bulunduğu evlerin içinden daha uygun yerlere taşınması için karar alındığını söyledi. Afyon’da SİT alanı içinde kalan 20 mahallede bulunan evlerin hatırlatılması üzerine de Kaptan, "Buralar dar sokakları, ahşap evleriyle tehlike oluşturmaktadır. Afyon’un büyük bir kısmı koruma planı içinde sit alanı içindedir. Bu kısım Bedestenden başlayıp, kale eteklerine kadar gitmektedir. Afyon tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olan bir kent. Biz de bunun bilincinde olarak önümüzdeki günlerde bu tarihi dokunun tekrar canlandırılması konusunda projelerimiz olacak." dedi.

Kaptan, yapılacak çalışmaları şu şekilde özetledi; "Biz sadece dış cephede restorasyon ve yenileme yapacağız. Elektrik hatları yeraltına alınarak havai hatlar kaldırılacak. Kaldırım ve yollar restorasyon projesine göre yeniden yapılacak. Dış cepheler tamirattan sonra boyanacak çatı aktarımları yapılacak." Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, bedesten civarında çıkan yangın sırasında olay yerine gelerek ekipleri yönetti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 11:41:04
Güncelleme :5 Kasım 2004 Cuma 12:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?