3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon Kültür Park ve fuar alanı yeniden düzenleniyor

Afyon Belediyesi tarafından hafriyat (kazı) ve toprak döküm alanı olarak belirlenen Afyon Kütürpark ve Fuar Alanı’nda toplanan hafriyatların, belirlenen yükseklikte yayılmasına hız verildi. Afyon Belediyesi’nin Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nden temin ettiği bir dozer aracılığı ile yapılan çalışmalarda, alanda toplanan hafriyatların düzeltilmesine çalışılıyor.

 Yapılacak düzeltme çalışmalarından sonra yaklaşık bir metre yüksekliğinde tarım toprağı ile doldurulacak alanlar yeşil alan haline dönüştürülecek. Afyon şehir merkezinde ortaya çıkacak tüm hafriyatlar ile inşaat atıklarının bu bölgeye dökülmesi konusunda, inşaat firmalarını ve hafriyatçıları uyaran Afyon Belediyesi’nin çalışması, gelişi güzel dökülen hafriyatlar nedeniyle şehrin kirlenmesini önlerken, Kültürpark ve Fuar Alanı’nın da şekillenmesine yardımcı oluyor.


Afyon Belediyesi, İller Bankası aracılığıyla sürdürdüğü çalışmalarda, içme suyu şebekesine 5 yeni derin su kuyusu daha kazandıracak. Şehir içme suyu kapasitesini ve kalitesini artırmaya yönelik yapılacak sondaj çalışmaları, Afyon Kültürpark ve Fuar Alanı’nda başladı. Bu alanda bulunan yeşil alanlar ve suni gölün su ihtiyacını da karşılayacak olan derin su kuyusunun sondajında, 68 metreye ulaşıldı.

Su kalitesinin yüksek olduğu Kalegörünmez mevkiinde 100 lt/sn kapasiteli 4 yeni kuyunun açılarak içme suyu şebekesine dahil edilmesi için yer belirleme çalışmalarının da tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, "İçme suyu ile ilgili sıkıntıları gidermek için, öncelikle yapılması gerekenleri planladık. 5 yeni içme suyu kuyusunu açmaya, Kültürpark ve Fuar Alanı’nda başladık. Bu çalışmalar sonucunda, şebekemizin debisi artırılırken içme suyumuzun kalitesi yükselecek. Kuyu açma çalışmalarımızın bu çalışma sezonu içinde tamamlanması için girişimlerimiz sürüyor" dedi.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak can IP: 78.166.62.xxx Tarih : 16.07.2008 15:44:53

ne güzel afyonumuz her gün gelişiyor