1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Afyon organik tarımda pilot il

TARIM İL MÜDÜRÜ ZEKERİYYA ERDURMUŞ:

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Afyonkarahisar'ın organik tarım konusunda pilot il seçildiğini söyledi.

Akdeğirmen Baraj Havzası'nda organik tarım projesi ve demonstrasyonu çalışmaları yapıldığını anlatan Müdür Erdurmuş, baraj havzası içinde yer alan Sinanpaşa ilçesinin Tazlar ve Kınık köylerinde kimyasal gübre ve ilaç kullanımının çok az olduğunu belirtti. Erdurmuş, organik tarımı bu yerlerde yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Buralarda organik tarım yaygınlaşınca tüketicinin sağlıklı ve güvenli gıda temin edeceğini anlatan Erdurmuş, "Ayrıca, çevreyi ve ekolojik dengeyi koruyacağız. Üretici açısından pazarlamadaki engeller aşılacak. Üreticiye alternatif üretim sistemi sunarak gelir düzeyi yükseltilecek. Bunların yanı sıra sürdürülebilir tarım sistemini geliştirilecek" diye konuştu.

Projenin 52 çiftçi tarafından 292 dekar alanda uygulanacağını anlatan İl Müdürü Erdurmuş, "Projeden civar köylerle birlikte toplam 200 çiftçi etkilenecek. Proje kapsamında 52 çiftçide 292 dekar alanda 3 bin 626 adet aşılı tüplü sertifikalı Şebin ve Bilecik fidan çeşidi fidan dikilecek. Yine proje kapsamında 42 çiftçide 190 dekar alanda damla sulama sistemi kurularak 48 bin metrekare damla sulama borusu, 42 adet filtre, 33 adet gübre tankı alımı yapılarak çiftçilere verilecek ve damla sulama sistemi kurulacak. Proje bütçesi tamamen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak olup, bu proje ile organik tarımın ilimizde yaygınlaştırılması amaçlanıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 20:37:00
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 14:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?