3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon şehidine ağladı

Muğla’nın Marmaris İlçesi Aksaz Deniz Üst Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken şehit olan bahriyeli onbaşı Ahmet Korkmaz (20), memleketi Afyon’da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bugün otopsi için İzmir’e götürülen Ahmet Korkmaz’ın (20) cenazesi, öğle saatlerinde Afyon’a getirildi. Üst düzey yetkili komutanların da katıldığı cenaze töreninde, komutanlar aileyi teselli ederek başsağlığı diledi.

 Şehit onbaşı Korkmaz, evinin önünde morglu cenaze arabasında yıkandıktan sonra dua edildi. Şehit onbaşı Korkmaz’ın ailesi son bir kez çocuklarını görmek için morglu cenaze arabasına alındı. Anne Ümmü Korkmaz ve baba Halil Korkmaz’ın feryatları yürekleri dağladı. Ailesine son kez gösterilen Korkmaz’ın naşı, daha sonra omuzlar üstünde Salar Belde Mezarlığı’na götürüldü. Korkmaz’ın naşı, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Öte yandan baba Halil Korkmaz, oğlunun organlarını bağışladığını söyledi ancak bu mümkün olmadı. Şehit onbaşının cenazesi, otopsi için İzmir’e götürüldüğü için yetiştirilemedi. Baba Halil Korkmaz, oğlunun organlarını bağışlayamadığını ancak kendi organlarını bağışlayacağını söyledi.

afyon
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:58:27
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?