3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon Valisi Dilek: 'şehitlerimize sahip çıkalım'

Geçtiğimiz haftalarda jandarma tarafından yeniden düzenlenen ve Afyon Valiliği tarafından da yolu asfaltlanan Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’nde düzenlenen programda konuşan Vali Dilek, vatandaşların Çiğiltepe’yi tanımadığı ve hatırlamadığından yakındı. "Kaç kişi özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, hatta aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz adsız kahramanlardan biri olarak kendisini yad eder?" diyen Vali Dilek, "Eğer bir gün yolunuz Sandıklı-Afyon arasına düşerse, lütfen onu ziyaret ediniz. Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Antalya, Fethiye gibi hemen hemen çoğunluğumuzun yılda en az bir kez tatil için geçtiği yol üzerindedir. O, her gün on binlerce aracın geçtiği yoldadır. Herkes bakar da onu görmez. Daha doğrusu görmezlikten geliriz o küçücük tabelayı. Belli belirsiz şu ibareyi okursunuz; ’Albay Reşat Bey - Çiğiltepe Şehitliği 10 km.’ 10 kilometrelik yolu ancak yarım saatte alırsınız. Aslında yol bile denemez, taşlar, çukurlar ve tozlar arasında tepeleri tırmanırsız. Yol ayrımında bir tabela daha görürsünüz, tek kelimeyi bile okuyamazsınız" diye konuştu.

Vali Dilek bu ülkeyi sevenlerin, Albay Reşat Bey ve diğer şehitleri, tüm benliklerine kadar hissettiklerini söyleyerek, "Yolu rast gele sağdan takip etmişseniz, bir süre daha güç bela ilerledikten sonra ona ve onunla birlikte bu vatan için, bugünlerimiz ve yarınlarımız için canını veren kahramanlarımızın yattığı şehitliğe ulaşırsınız" şeklinde konuştu.

Bu yılın Nisan ayından başlayarak şehitliğin tepeden tırnağa bakımı ve onarımının yapıldığını, çevresindeki 60 bin metrekarelik arazinin İl Jandarma Komutanlığı’nın iş gücü, malzeme ve Valiliğin ağaç katkılarıyla ağaçlandırıldığını, 10 kilometrelik yolun ise İl Özel İdare Müdürlüğü öz kaynakları ile ek programa alınıp ihaleli olarak yapıldığını belirten Dilek, "Çiğiltepe’de yapılan törenlere bu yıl ilk defa Vali, Garnizon Komutanı ve İl Belediye Başkanı’nın katılması kararlaştırılarak, burada yapılacak olan tören, Zafer Haftası programına dahil edilmiştir. Üstün görev anlayışı, yurt sevgisi ve taşıdığı sorumluluğun bir gereği olarak canına kıyan Albay Reşat Çiğiltepe’nin şehit düştüğü tepe, bundan sonra bu ülkenin yurtsever insanlarının daha rahat koşullarda uğrayıp ziyaret edeceği bir yer olacaktır. Sadece burası değil, büyük zafer uğruna canını vermiş insanların yattığı diğer şehitliklerimizin de bakım ve onarımları yapılmakta, yenileştirme ve iyileştirme çabaları devam etmektedir" diyerek sözlerini noktaladı.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 23:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?