2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon ve Carra'yı buluşturan proje

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulunun mermer sektörünün bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilen eleman gereksinimini karşılamaya hizmet edecek olan "Mermer Sektöründe Bilişim Teknolojieri (ICT)" adlı Leonardo Da Vinci-PLM Projesinin yürütme süreci başladı.


Proje ile mermerde dünyanın iki önemli merkezi olan Afyonkarahisar ile İtalya'nın Carrara şehirleri, bilişimle işbirliğini pekiştirmiş olacak. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen ve koordinatörlüğünü Afyon Meslek Yüksekokulundan Öğr. Grv. Mehmet Kahraman'ın yaptığı proje, Haziran 2008 ile Temmuz 2009 ayları arasında 12 ay sürecek. Projede yer alacak 26 kişi önce Afyonkarahisar'da 2 hafta süreli, daha sonra da Carrara'da 4 hafta süreli uygulamalı mesleki eğitim görecek.


Yurt içi ve yurt dışı ortaklıklarla yürütülecek olan projede, Afyon Kocatepe Üniversitesinin yanı sıra Afyonkarahisar'dan Alimoğlu, Gürmas, Gürel, Demmer şirketleri, sosyal ortak olarak İscehisar Belediyesi ve ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu; İtalya'dan da Pandolfi, GVM, Campolonghi Group adlı şirketlerin yanı sıra sosyal ortak olarak yer alacak olan CNS ve Fondazione Marenostrum işbirliği yapacak. Projede, proje ortaklarının önereceği katılımcılar ile başta bilgisayar ve mermer teknolojileri alanlarından mezun olanlar olmak üzere sektörde istihdamı mümkün olan aşçılık, elektrik, makine, muhasebe pazarlama gibi 21 farklı programdan katılımcı yer alacak.


Konu ile ilgili bilgi veren Öğr. Grv. Mehmet Kahraman, "Ortaklarımızla, Avrupa'nın vizyonu doğrultusunda işbirliğini pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Bir başka hedefimiz de katılımcıların kariyerlerine ortaklaşa katkı sağlamak ve nitelikli işgücü ile köprü oluşturmaktır. Projede yer alacak katılımcılar, bilişim ve iletişim teknolojilerini en üst düzeyde uygulayabilecek ve sektörle bu şekilde bütünleşebileceklerdir. Bu nedenle istihdam kolaylaşacaktır. Proje, Carrara'da önceki yıllarda kurduğumuz ortaklıklara yeni bir boyut ekleyecektir." dedi.


Bütçesi 55.900 euro olarak belirlenen "Mermer Sektöründe Bilişim Teknolojieri (ICT)" adlı proje, 2008 yılında mermer konusu üzerine Türkiye'de kabul edilmiş tek proje olması ile de ayrı bir önem taşıyor. Projede yer almak isteyenler, başvurularını 7 Temmuz 2008 Pazartesi gününden itibaren yapabilecekler. Katılımcılarda aranan özellikler ise şöyle: En az önlisans mezunu olmak, 4 üzerinden en az 2.5 akademik başarı, 26 yaşından gün almamış olmak, bilgisayar kullanımı konusunda beceri sahibi olmak, mermer sektöründe çalışıyor ya da çalışmayı düşünüyor olmak, tercihen İtalyanca veya İngilizce olmak üzere orta derecede en az bir yabancı dil bilmek, belirlenen programlara uymayı taahhüt etmek, yurt dışına çıkışta hukuki, sağlık vb. engeli olmamak, paylaşma ve ekip çalışmasına yatkın olmak. Projenin işleyiş aşamalarını http://bk.aku.edu.tr/ldv/ adresinden takip etmek de mümkün olacak. Katılımcı olarak başvurmak isteyenler, aynı adreste yer alan formu doldurarak başvuru yapabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?