3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon ve Kütahya'nın zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü, Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'u yönettiği Kütahya'nın Dumlupınar ilçesi ile Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe Çalköy beldesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tören, taarruzun yönetildiği Altıntaş'ta, Zafer Abidesi'ne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. Zafertepe'deki törenlere Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Küçükakyüz ve Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgerenal Asım Bülent Aker ve AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ile Hüseyin Tuğcu ile Milliyetçi Hareket partisi Kütahya Milletvekili Alim Işık katıldı.

Zafertepe Anıtı'nda bir konuşma yapan Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyük Taarruz'un önemini anlattı. Törene katılan misafirlere bölgenin tanıtılmasının ardından, Zafer Abidesi'nin bulunduğu tepenin alt kısmına inilerek resmi geçit yapıldı. Tören birliklerinin takdimini müteakip, Kütahya ve Afyonkarahisar valileri, garnizon komutanları ve belediye başkanları, halkın bayramını kutladı. Törene Afyonkarahisar ve Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Dumlupınar'ın Büyük Taarruz'da çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, "Milli Mücadele'yi zafere ulaştıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 137 bin şehidimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda yapılmıştır. Mehmetçik, sadece Dumlupınar'da, Zafertepeçalköy'de değil, şanlı tarihimizin her döneminde vatanımızın bir karış toprağını bile vermemek için şereflice savaşmış, anadan, yardan, serden vazgeçip, ruhunu teslim edinceye kadar tüm insanlığa örnek
olacak şekilde mücadele etmiştir" dedi.

Vali Kocatepe, 30 Ağustos'un aynı zamanda Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun da 85. yıldönümü olduğunu belirtti. Kutlamaların son bölümünde askeri birlikler resmi geçit yaptı. Binlerce vatandaş, askerlerle Afyonkarahisar ve Kütahya Muharip Gaziler Derneği üyelerini ayakta alkışladı. Zafertepeçalköy beldesine yaptırılan 'kırık kağnı' ve 'üç komutan' anıtı törenle hizmete açıldı.

Bu arada, Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkaban Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa İça'ya birer kutlama telgrafı gönderdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 20:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?